Cutremur în Italia de 3,8 grade. „Suntem speriați, totul în casă s-a mișcat și pământul s-a cutremurat puternic”

Un cutremur a zguduit zona de la granița dintre provincia Salerno (Campania) și Basilicata astăzi, 28 ianuarie, la ora 10:33.

Conform Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (Ingv), seismul, cu o magnitudine de 3.8, a avut epicentrul în Ricigliano, un mic sat din Salerno, la o adâncime de 8,5 kilometri.

Cutremurul a fost simțit și în comunele învecinate San Gregorio Magno și Romagnano al Monte, în provincia Salerno, precum și în Muro Lucano și Balvano, în Basilicata.

Locuitorii din zona cea mai apropiată de epicentru au fost cuprinși de panică și au ieșit pe străzi

Gianluca, un rezident din Ricigliano, a povestit experiența sa: „Eram cu copiii pe canapea, se treziseră de puțin timp – cel mai mic a simțit cutremurul cu un moment înaintea noastră. Totul în casă s-a mișcat, pământul a tremurat puternic, am coborât imediat pe stradă. Un zid adiacent casei mele a suferit câteva crăpături. Suntem speriați!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Scene similare, cu oameni pe străzi, au fost raportate și în diferite comune din Potenza, la granița cu provincia Salerno.

Se pare că seismul a fost simțit chiar și la etajele superioare ale clădirilor din orașul Potenza.

Autoritățile locale și serviciile de urgență au fost alertate imediat. Până în prezent, nu au fost raportate daune semnificative la clădiri sau infrastructuri, dar sunt în desfășurare verificări suplimentare.

Este de remarcat că această zonă, în special Balvano și partea sudică a provinciei Salerno, a fost afectată și de cutremurul puternic din 1980, care a lovit atât Campania, cât și Basilicata. În Balvano, acel seism a provocat numeroase victime.