Cutremur în Italia de 4,4 grade într-o zonă cu risc seismic foarte mare. Resimțit de populație

Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 a zguduit regiunea Calabria, zona Catanzaro, în noaptea de miercuri spre joi, 13 octombrie. Oamenii, speriați, au ieșit în stradă. Școlile rămân închise astăzi, a transmis primarul din Catanzaro într-o postare pe Facebook.

Seismul s-a produs pe litoralul ionic din zona provinciei Catanzaro, la 11 km sud de orașul cu același nume, ora 00:44:55, la o adâncime de 36 km și a fost urmat de două replici cu magnitudinea ML 2.0 și ML 2.4 la 01:05:03 și, respectiv, 03:36:00.

„Cutremurul a avut loc în apropierea localităților Stalettì, San Floro, Borgia, Squillace”, a transmis INGV. „Zona afectată de evenimentul din această noapte este una considerată cu risc seismic foarte mare”.

Cutremurul a fost resimțit distinct în Catanzaro, în unele centre ale provinciei și, de asemenea, în Cosenza. Mulți locuitori au ieșit în stradă speriați și au alertat pompierii și carabinierii. Numeroase apeluri telefonice către sala de operațiuni a comandamentului pompierilor Catanzaro, dar până în prezent nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale. Au fost și numeroase apeluri către centrele de operațiuni din Crotone, Cosenza și Vibo Valentia.

„Până acum nu avem informații despre pagube aduse lucrurilor sau oamenilor. Frica este evident mare, dar vreau să liniștesc tot orașul. Poliția locală, pompierii, protecția civilă și administrația sunt în alertă maximă și monitorizează situația. Noapte bună celor care pot dormi”, a scris primarul din Catanzaro Nicola Fiorita, pe profilul său de Facebook, după primul șoc seismic.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Edilul a dispus închiderea tuturor școlilor pentru astăzi. „Vă comunic că am decis ca toate școlile să rămână închise astăzi, ca măsură de precauție extremă și pentru a evalua eventualele probleme critice din structuri”.