Cutremur în Italia de 5,1 grade. Oamenii au ieșit în stradă de frica replicilor

Un cutremur cu magnitudinea 5,1 s-a produs în zona coastei de nord-vest a regiunii Calabria, la ora 22:42 de luni, 31 octombrie 2022. Seismul a fost resimțit pe uscat, oamenii au ieșit în stradă de frica replicilor.

Epicentrul, potrivit site-ului Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV), a fost situat în marea Tireniană, în largul coastei Scalea, la o adâncime de 286 de kilometri.

În ciuda adâncimii considerabile în care s-a produs (286 de kilometri), cutremurul a fost resimțit de populație, îndeosebi în localitățile San Nicola Arcella, Scalea, Tortora și Praia a Mare, în zona superioară a provinciei Cosenza.

Percepția pe uscat a fost minimă, dar oamenii au ieșit în stradă de frica replicilor, care din fericire nu au fost de mare intensitate.

Carabinierii Companiei din Scalea și Comandamentului Provincial din Cosenza au luat imediat măsuri pentru a constata eventuale pagube aduse persoanelor sau lucrurilor, dar, momentan, din cele aflate, nu a fost consemnat nimic semnificativ.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe pagina Facebook a INGV mai multe persoane au transmis că au resimțit cutremurul:
„L-am simțit la Gallipoli (Lecce), ușor, dar l-am simțit”, „Simțit și la Messina”.

În ultimele decenii, această zonă a Calabriei Tireniene a fost afectată de o activitate seismică frecventă, cu cutremure de magnitudine în general mai mică decât seismul din seara de luni, 31 octombrie 2022.