Cutremur în Italia cu mai multe replici în timpul nopții. Școli închise marți, 15 ianuarie

Un cutremur cu magnitudinea de 4,6 grade pe scara Richter a avut loc în noaptea de luni spre marți, 15 ianuarie, în Italia. Epicentrul seismului s-a înregistrat la Ravvena, în Emilia Romagna. Daunele sunt minore dar școlile rămân închise în cursul zilei de astăzi, informează La Repubblica.

Cutremurul cu magnitudine de 4,6 și epicentrul la 11 kilometri est de Ravenna, s-a produs la o adâncime de 25 kilometri, la ora 00:03, puțin după miezul nopții. A lovit întreaga zonă între Cesena și Forlì și a fost resimțit în multe zone din nord și nord-est, de la Bologna până în Veneto.

Pământul s-a cutremurat și de la Padova la Veneția pentru câteva secunde. Mulți oameni, înspăimântați, și-au părăsit casele și au rămas în stradă pentru mai multe ore. Sute de apeluri telefonice s-au înregistrat la brigada de pompieri.

Primarul orașului Ravenna, Michele de Pascale, a organizat imediat un centrul operațional. A anunțat apoi că au fost înregistrate pagube minore și că școlile vor rămâne închise marți, 15 ianuarie, ca măsură de precauție.

Pământul a continuat să tremure toată noaptea de-a lungul coastei mării Adriatice. Un șoc, de magnitudinea 2.1, s-a înregistrat în zona orașului Ferrara la ora 00:17. Un altul a fost înregistrat în Romagna la 00:29 cu o magnitudine de 3 grade și cu epicentrul la 9 km nord-vest de Cervia la o adâncime de 22 de kilometri. Un altul de 2,2 grade a lovit Costa Ravennate la 1:45. Un alt cutremur cu magnitudine 2, ora 4:44, la 7 kilometri sud-vest de Ravenna, la o adâncime de 21 kilometri. Ultimul la 4:57 cu magnitudinea de 2 grade pe scara Richter s-a înregistrat la 6 kilometri nord-est de Russi (Ra) la o adâncime de 23 kilometri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI