Cutremur cu magnitudinea de 4,1 în România cu epicentrul în regiunea Transilvaniei

Un cutremur cu magnitudinea 4,1 pe scara Richter s-a produs azi dimineaţa, la ora locală 9:00 (ora României), în judeţul Sălaj, în zona seismică Crişana, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), potrivit Agerpres.

Seismul a avut loc la o adâncime de numai doi kilometri, fiind unul de suprafaţă.

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de V grade Mercalli, iar localităţile cele mai apropiate de epicentru au fost: Zalău (4 km), Şimleu Silvaniei (27 km), Jibou (27 km), Huedin (29 km) şi Cehu Silvaniei (31 km).

Locuitorii din zonă spun că seismul s-a simțit destul de puternic.

Pe reţele de socializare, oamenii povestesc că au resimţit cutremurul şi în Floreşti, Căpuşu, Valea Drăganului, Someşul Rece, Gilău sau Turda.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„S-a simţit o vibraţie puternică parcă ar fi trecut prin faţa casei o maşină de mare tonaj”, „S-a cutremurat masa şi geamul”, S-au scuturat sticlele de pe raft” sau „Am crezut că îmi cade dulapul pe mine”, sunt câteva dintre comentariile clujenilor.

„Până în acest moment nu au fost primite apeluri la 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Pentru evaluarea situaţiei, au fost trimise în recunoaştere echipaje de pompieri”, transmite ISU Cluj.

În acest an, cel mai puternic cutremur din România ?? a avut loc pe data de 9 ianuarie în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, şi a avut o magnitudine de 4,4 pe Richter. Intensitatea în zona epicentrală a fost de III grade Mercalli.