Cutremur puternic cu magnitudinea de 5,4 în Italia. Epicentrul cutremurului lângă Castel Sant’Angelo sul Nera, Macerata.

Un cutremur foarte puternic a zguduit Italia, din nou, în această seară, de această dată cu epicentrul lângă Castel Sant’Angelo sul Nera, o localitate din provincia Macerata.

Cutremurul a avut loc la ora 19:10 și a avut o magnitudine de 5.4 puncte pe scara Richter, cu doar 0.6 puncte mai puțin decât cel înregistrat acum 2 luni, pe 24 august, care a lăsat în urmă 308 morți și peste 1500 de răniți, cu o mulțime de clădiri istorice prăbușite și case distruse. Adâncimea cutremurului a fost de 9.3 Km

dd0437e393fbb9fc6f65fe118ce1a417Din primele relatări se pare că și acest cutremur lasă în urmă câteva dezastre, pe Twitter Rai Radio 1 semnalând câteva dărâmături în localitatea Visso, din Macerata, în timp ce Sky TG24 arată în direct imagini cu dărâmăturile unei biserici tot din Visso. În plus, se vorbește și de dărâmături în Amatrice din nou, în special cele deja compromise din cauza cutremurului din august.

Primarul din Catel Sant’Angel sul Nera, Mauro Falcucci a declarat acum câteva minute pentru Sky TG24: ”Avem clădiri afectate, nu sunt victime din câte știm dar suntem în întuneric și sub inundații”.

Primarul din Amatrice a declarat pentru Corriere della Sera: ”Avem clădiri afectate și aici, dar dintre cele deja afectate de la cutremurul din august. Facem un control în teritoriu dar nu ar trebui să fie răniți. Bineînțeles, s-a retrezit frica în noi.”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Protecția Civilă a declarat următoarele: ”Avem o mare problemă pe Salaria, pentru moment nu putem spune nimic, încă evaluăm situația dar vom închide Salaria la nivel cu Arquata del Tronto.”

ANSA scrie pe Twitter că Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia a declarat că acest cutremur este colegat de cutremurul din 24 august, 2016, fiind practic o replică a cutremurului de acum 2 luni.

Cutremurul s-a simțit puternic și la Roma dar, din fericire, fără nici o pagubă.

Vom reveni cu actualizări în următoarele ore.