Cutremur puternic în Italia, cu magnitudinea de 4,8. „Nu sunt raportate situații deosebit de critice”

Regiunea Toscana a fost zguduită de două cutremure semnificative în provincia Florența, în această dimineață de 18 septembrie 2023.

Prima undă seismică, cu o magnitudine de 3.3, a fost înregistrată la 4 kilometri de localitatea Marradi la ora 04:48.

Ulterior, o a doua undă, mult mai puternică, cu o magnitudine de 4.8, având epicentrul la 3 kilometri de Marradi, s-a produs la o adâncime de 8,4 kilometri, la ora 05:10.

Conform informațiilor primite din partea serviciilor de salvare, care efectuează primele verificări, până în acest moment nu există semnalări de daune grave asupra persoanelor sau proprietăților.

Șocul seismic a alarmat populația din Marradi însă, mulți locuitori alegând să iasă pe străzi pentru a se afla în siguranță.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, mai multe școli au fost închise, ca măsură de precauție, în localitatea Marradi și în localitățile din împrejurimi.

A fost activat Centrul Operațional Comunal. Sala de Protecție Civilă a Orașului Metropolitan Florența, care monitorizează situația, nu a primit până acum rapoarte despre victime omenești sau pagube materiale.

Eugenio Giani, guvernatorul regiunii Toscana, a comunicat prin intermediul unei postări pe Facebook:

„Verificăm eventualele daune cauzate de puternicul cutremur resimțit în multe zone ale Toscanei. Până acum, nu sunt raportate situații deosebit de critice. Vom continua verificările asupra clădirilor și structurilor.”

Seismul a fost simțit clar și în Emilia Romagna, regiunea vecină, care a suferit în urma inundațiilor din luna mai, în special în zonele interne ale provinciilor Forli-Cesena și Ravenna.

Pompierii din Forlì verifică prezența unor crăpături în unele clădiri, dar până în prezent nu există informații despre victime.

Multe apeluri de la cetățenii îngrijorați au fost înregistrate la centrul operațional. Se efectuează verificări pe baza rapoartelor privind daunele.

La ora 5:16, o altă undă s-a înregistrat la 4 km vest de Tredozio, în provincia Forlì Cesena, având o magnitudine de 2.8.

La orele 5:17, 5:23 și 5:26 au avut loc mai multe replici la Marradi (cu magnitudini de 2, 2.5 și 2) și la 5:32 în Tredozio.

Distribuie acest articol