Cutremur puternic în Italia, cu magnitudinea de 4,8. „Nu sunt raportate situații deosebit de critice”

Regiunea Toscana a fost zguduită de două cutremure semnificative în provincia Florența, în această dimineață de 18 septembrie 2023.

Prima undă seismică, cu o magnitudine de 3.3, a fost înregistrată la 4 kilometri de localitatea Marradi la ora 04:48.

Ulterior, o a doua undă, mult mai puternică, cu o magnitudine de 4.8, având epicentrul la 3 kilometri de Marradi, s-a produs la o adâncime de 8,4 kilometri, la ora 05:10.

Conform informațiilor primite din partea serviciilor de salvare, care efectuează primele verificări, până în acest moment nu există semnalări de daune grave asupra persoanelor sau proprietăților.

Șocul seismic a alarmat populația din Marradi însă, mulți locuitori alegând să iasă pe străzi pentru a se afla în siguranță.

De asemenea, mai multe școli au fost închise, ca măsură de precauție, în localitatea Marradi și în localitățile din împrejurimi.

A fost activat Centrul Operațional Comunal. Sala de Protecție Civilă a Orașului Metropolitan Florența, care monitorizează situația, nu a primit până acum rapoarte despre victime omenești sau pagube materiale.

Eugenio Giani, guvernatorul regiunii Toscana, a comunicat prin intermediul unei postări pe Facebook:

„Verificăm eventualele daune cauzate de puternicul cutremur resimțit în multe zone ale Toscanei. Până acum, nu sunt raportate situații deosebit de critice. Vom continua verificările asupra clădirilor și structurilor.”

Seismul a fost simțit clar și în Emilia Romagna, regiunea vecină, care a suferit în urma inundațiilor din luna mai, în special în zonele interne ale provinciilor Forli-Cesena și Ravenna.

Pompierii din Forlì verifică prezența unor crăpături în unele clădiri, dar până în prezent nu există informații despre victime.

- Continuarea după publicitate -

Multe apeluri de la cetățenii îngrijorați au fost înregistrate la centrul operațional. Se efectuează verificări pe baza rapoartelor privind daunele.

La ora 5:16, o altă undă s-a înregistrat la 4 km vest de Tredozio, în provincia Forlì Cesena, având o magnitudine de 2.8.

La orele 5:17, 5:23 și 5:26 au avut loc mai multe replici la Marradi (cu magnitudini de 2, 2.5 și 2) și la 5:32 în Tredozio.

DISTRIBUIE