Val de cutremure în Italia, primarul unei localități a închis școlile pentru următoarele două zile

Mai multe cutremure cu magnitudinea de până la 3,2 grade au avut loc în ultimele ore în provincia Benevento din Campania. Primarul localității Ceppaloni a declarat închise școlile și celelalte instituții administrative pentru următoarele 48 de ore.

Un nou cutremur cu o magnitudine de 3,2 grade pe scara Richter s-a înregistrat la ora 11.27 de astăzi, luni 25 noiembrie. Este al patrulea și cel mai puternic seism înregistrat în ultimele 12 ore, cu epicentrul în localitatea Ceppaloni. Doar puțin mai târziu, la ora 12.15 pământul s-a cutremurat din nou, de data aceasta în localitatea San Leucio del Sannio cu o magnitudine de 3,1.

- Continuarea după publicitate -

„Există o mare îngrijorare în rândul populației – a declarat pentru agenția de presă ANSA primarul din Ceppaloni, Ettore De Blasio. „Deocamdată nu există daune de nicun fel, nici umane și nici materiale. Am cerut ca școlile să se închidă imediat după seismul mai puternic care s-a resimțit de către populație, pentru a permite verificările tehnice corespunzătoare.”

Primele cutremure au fost înregistrate în noaptea de duminică spre luni, 25 noiembrie, la douăzeci de minute unul față de celălalt: primul la ora 00.24, cu magnitudinea 2.2. Al doilea, mai puternic, la ora 00.42 cu magnitudinea de 2,9. Al treilea cutremur, detectat de Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie, a avut loc la 7.54 dimineața și a avut o magnitudine de 2,7.