„Dacă cineva a ucis-o, măcar să ne spună unde găsim corpul”. Strigătul disperat al unei mame românce pentru a-și găsi fiica dispărută în februarie 2016

Florina Simion. Sursa foto: La Nuova Venezia

Au căutat-o peste tot și încă o mai caută, au căutat-o și în apele canalului Naviglio Grande și au apelat și la ajutorul emisiunii „Chi l’ha visto?” dar familia Florinei Simion, o tânără română de 25 de ani dispărută din data de 25 februarie 2016, nu mai știe nimic de ea de mai bine de un an și jumătate.

Iar Nela, mama tinerei noastre conaționale, a ajuns la capătul puterilor și face un apel disperat către oricine are informații despre fiica sa, vie sau moartă.

„Dacă cineva i-a făcut rău sau a omorât-o pe Florina, cerem doar să ne spună în vreun fel unde să o căutăm sau unde să-i găsim corpul. De un an și jumătate suntem disperați la exasperare. Dacă este în viață, facem din nou un apel pentru a ne contacta. Mulțumesc episcopului de Padova, Claudio Cipolla și preotului din Cazzago, Davide Zaffin, pentru implicarea lor în această dramă teribilă pe care o trăim”, a declarat mama Florinei Simion pentru ziarul La Nuova Venezia.

Florina locuia cu mama și sora sa în via Ariosto din localitatea Cazzago di Pianiga, provincia Venezia, și avea o relație cu un bărbat italian de 56 de ani la acea dată, Maurizio De Grandis. În seara zilei de 25 februarie 2016, tânăra română ar fi ieșit din casă și de atunci nu se mai știe nimic de ea.

Florina Simion și Maurizio De Grandis. Sursa foto: Chi l’ha visto?

Maurizio De Grandis, care-și sărbătorea ziua de naștere chiar în acea zi, a povestit la emisiunea „Chi l’ha visto?” că Florina a trecut pe la școala unde bărbatul italian lucrează ca portar și că tânăra avea o pungă galbenă în mână, un cadou pentru el pe care ar fi trebuit să i-l dea când ieșea de la muncă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La ora 14:30 Maurizio a terminat programul de lucru și a sunat-o pe Florina dar i-a răspuns sora acesteia care i-a spus că Florina nu se simte bine. După ora 19.00 a aceleiași zile, relatau cei de la „Chi l’ha visto?”, Florina și Maurizio au început să-și trimită mesaje unul celuilalt, Maurizio crezând că ea se află încă acasă dar tânăra română era de fapt ieșită.

În jurul orei 20.30, Maurizio a sunat-o la telefon pe Florina dar conversația a fost foarte scurtă: „Era grăbită, îmi spusese că trebuie să încarce telefonul”, spunea bărbatul.

Florina a mai vorbit la telefon în acea zi și cu o prietenă de-a sa, Agnese Bee, căreia apucase să-i spună că-i pare rău că nu a reușit să meargă la Maurizio de ziua sa și apoi apelul s-a întrerupt brusc.

La 20.51 Maurizio i-a trimis un alt mesaj Florinei la care tânăra i-a răspuns după 5 minute într-un mod ciudat și semnându-se „Biotopo o”. Jumătate de oră mai târziu, bărbatul italian a sunat-o din nou dar Florina nu mai răspundea.

„Am văzut că era online dar imediat după aceea telefonul său era închis. Dacă era cu altcineva, sigur era o persoană pe care o cunoștea. Din păcate cred că cineva i-a făcut rău”, a mai declarat Maurizio De Grandis la „Chi l’ha visto?”.

Localizând proveniența apelului către prietena sa, Agnese, anchetatorii au descoperit ulterior că Florina se afla în localitatea Dolo, în acel moment, dar de atunci nu se mai știe nimic despre tânăra română.

Ideea că Florina ar fi decis să plece de bună voie nu este credibilă pentru familia sa, scrie La Nuova Venezia, fiindcă tânăra a plecat fără niciun document la ea și nu a luat cu ea nici medicamentele, aceasta suferind de epilepsie. De asemenea, se mai precizează că Florina ar fi fost dependentă de droguri în trecut dar acea problemă părea că a depășit-o.

Mama Florinei se întreabă cum este posibil ca ancheta autorităților să meargă atât de încet: „avocații noștri ne-au anunțat că registrul telefonic cu apelurile și mesajele Florinei și ale cercului său de prieteni vor fi disponibile abia în octombrie. Să ne dea aceste informații la un an și jumătate după dispariție mi se pare exagerat.”

Deși inițial nu bănuia pe nimeni că i-ar fi făcut vreun rău fiicei sale, acum Nela este de altă părere: „Dispariția fiicei mele, Florina, este legată de cercul său de prieteni. După părerea mea, la începutul anchetei trebuia să se acționeze cu mai multă rapiditate, ascultând semnalările făcute de noi, chiar dacă se considera că Florina, persoană adultă, ar fi plecat de bună voie de acasă. Mi-e teamă că în tot acest timp de la dispariția sa eventualul criminal a avut tot timpul la dispoziție pentru a ascunde dovezile.”

Oricine are informații despre Florina Simion este rugat să sune la Carabinieri, la numărul 112 sau să o contacteze pe mama acesteia, Nela, la numărul de telefon 3465093633.

Florina are ochii albaștri, păr șaten, 1,65 metri înălțime și șchiopătează puțin cu piciorul drept.