Daniel și Ștefan, frățiorii români înecați în Italia. Biserica catolică va acoperi cheltuielile pentru înmormântare

Caritas diocesana Manfredonia-Vieste-San Giovanni Rotondo din regiunea Puglia va acoperi cheltuielile pentru înmormântarea lui Daniel și Stefan, cei doi frați români în vârstă de 6 și 7 ani care au murit înecați marți seară, 11 iulie, într-o bazin cu apă de irigare de pe câmpurile din zona Foggia, între Zapponeta și Manfredonia.

Slujba de înmormântare va avea loc în catedrala din Manfredonia joi sau vineri după-amiază și va fi oficiată de arhiepiscopul Franco Moscone. Se așteaptă încă eliberarea documentelor de deces ale micuților.

„Casa della Carità” din Manfredonia, o structură mare, cu numeroase servicii Caritas și o capelă, s-a oferit să găzduiască trupurile neînsuflețite ale micuților română până în ziua înmormântării, care va fi decisă în curând.

Părinții, care lucrează în agricultură, mai au doi copii. Familia era deja asistată de „Caritas parohială Santa Maria Regina”. Tatăl a ajuns în Italia acum patru ani. Familia locuiește într-o casă deținută de compania pentru care lucrează.

Daniel și Ștefan se jucau și s-au băgat în bazinul adânc de trei metri să facă o baie, în timp ce părinții lor se odihneau. Sandalele lor au fost găsite în apropiere. Părinții sunt cercetați pentru ucidere din culpă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Le operazioni di recupero dei vigili del fuoco
Imagine de la recuperarea corpurilor neînsuflețite ale copiilor

Reprezentanții Caritas s-a mobilizat imediat pentru pregătirea înmormântării și l-au întâlnit deja tatăl copiilor, distrus de durere.

Se așteaptă documentele necesare de la Primăria Zapponeta. „Vom oferi familiei întregul nostru sprijin”, a asigurat don Luciano Pio Vergura, directorul Caritas Manfredonia-Vieste-San Giovanni Rotondo.

Drama familiei de români se încadrează într-un context mai larg de sărăcie și degradare. În afară de cunoscutul ghetou „Borgo Mezzanone”, unde trăiesc mii de africani exploatati de caporali la recoltarea de roșii, există și mii de români angajați în agricultură și creșterea animalelor.

În teritoriul „Capitanata” se cultivă roșii, legume și grâu. „Românii sunt cei mai integrați, li se încredințează chiar și sarcini mai importante”, povestește don Vergura.

Angela Cosenza, responsabilă cu proiectele și coordonarea Caritas Manfredonia-Vieste-San Giovanni Rotondo a adăugat:

„Trăiesc în căsuțe în zona cuprinsă între Manfredonia și Zapponeta și lucrează în ferme agricole mici și mari. Pe litoral există și comunități africane, dar în câmpuri sunt mai mulți români. Familia copiilor este săracă, motiv pentru care este asistată de Caritas parohială.”

Distribuie acest articol