Se antrenează în Italia dar reprezintă România: Daria Alexandra Matei, vicecampioană mondială la patinaj artistic pe role

Un nou succes răsunător al tinerei sportive Daria Alexandra Matei, campioana europeană la patinaj artistic pe role. Ieri, 9 octombrie, a devenit vicecampioană mondială! Daria a participat la Campionatul Mondial de la La Vendée, care se desfășoară în perioada 3 – 13 octombrie în Franța, și s-a clasat pe locul al doilea al podiumului, câștigând medalia de argint.

Daria Alexandra Matei – vicecampioană mondială la patinaj artistic pe role

Mesajul transmis redacției noastre de Luminița Laura Matei, mama Dariei, care trăiește de mai mulți ani în Italia, ne-a emoționat profund. Pentru că succesul acestei fete românce, plecată de mic copil cu părinții în Italia, se datorează în primul rând muncii sale dar și antrenorilor care și-au făcut datoria la cele mai înalte standarde, precum și părinților ce au știut să sprijine și să încurajeze vocația fetiței lor:

„Daria, la doar 15 ani și concurând la categoria junior cu fete care sunt cu 3-4 ani mai mari decât ea, a reușit o performanță minunată”, spune mama tinerei vicecampione. „Suntem mândri și fericiți că suntem părinții acestui minunat copil. Scuzați-mi lipsa de modestie, dar inima îmi plesnește de fericire!”

Daria Alexandra Matei – Day 7 – Junior Ladies Long Top 10

A great performance allows Daria to conquer the Silver Medal in the Junior Ladies at ASWC2018 #WorldChampionships #lavendee2018 #aswc2018 #everybodyloveswheels #skateaddicted #artistic #figure #skatingchampionships

Posted by World Skate on Tuesday, 9 October 2018

Daria Alexandra Matei s-a născut pe 15 ianuarie 2003 în România, la Tecuci, iar de mulți ani trăiește împreună cu familia sa la Loreggia, provincia Padova, în Veneto

- Continuarea articolului după publicitate -

„Având dublă cetățenie, atât cea italiană cât și pe cea română, am decis să aducem onoare ambelor țări, atât României, țara în care ne-am născut, cât și Italiei, țara în care suntem oaspeți. Am ajuns la decizia de a reprezenta Italia și regiunea Veneto în competițiile interne, iar în competițiile internaționale Daria reprezintă România.”, ne-a mărturisit mama tinerei sportive.

Palmaresul Dariei:

În 2017 a câștigat titlul de vicecampioană naţională a Italiei, iar în august 2018 a devenit campioana națională a acestei țări. Apoi, tânăra sportivă a obținut locul doi la internaţionalele „Cupa Germaniei”, la Freiburg, a urmat primul loc la Trofeul Internaţional „Giseppe Filippini” Italia şi a câștigat bronzul la Campionatul European (Roana – Italia). În 2018 a obţinut din nou locul secund la „Cupa Germaniei”, repetând clasarea pe prima poziţie şi la Trofeul Internaţional „Giuseppe Filippini”, cărora li s-a adăugat locul al doilea la Trofeul Internaţional „Sedmak Bressan” (Opicina – Italia).

La Campionatele Europene de Patinaj Artistic pe Role traditionale, care s-au desfășurat în Insulele Azore – Portugalia în perioada 31 august – 8 septembrie, 2018, Daria Alexandra Matei a devenit campioană europeană. Iar astăzi tânăra sportivă româncă se mândrește cu titlul de vicecampioană mondială! L-a obținut în Franța, la La Vendée.

Susține publicația noastră!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA