Pasager dat jos din tren în Italia pentru că nu avea Green Pass. Certificatul este obligatoriu pentru călătoria între diferite regiuni

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, de naționalitate pakistaneză, a fost obligat să coboare din trenul cu care se deplasa de la Roma la Milano, pentru că nu avea certificatul Covid numit în Italia „Green pass”. Certificatul este obligatoriu de la 1 septembrie pentru a călători cu trenul între diferite regiuni.

Pasagerul a fost descoperit de conductor fără Green Pass în momentul verificării biletului de călătorie, relatează Milano Today.

Când angajatul Trenitalia i-a cerut bărbatului să-i arate certificatul Covid, a descoperit că nu îl deținea și, conform protocolului, a cerut intervenția poliției. Agenții Polfer, prezenți în gara din Pavia, i-au cerut călătorului să coboare din trenul „Frecciabianca”.

Începând de la 1 septembrie 2021, în Italia Certificatul verde Covid-19 este necesar pentru a călători cu mijloacele de transport în comun pe lungă distanță, precum și în școli și universități (pentru personalul școlar și universitar și studenții universitari).

Este obligatoriu pe avioanele interne, nave și feriboturi pentru transportul între regiuni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În plus, Green pass-ul este necesar pe trenurile Intercity, Intercity Night și de mare viteză (trenurile regionale sunt, prin urmare, excluse), precum și pe autobuzele care leagă două sau mai multe regiuni.

Nu este obligatoriu pentru transportul public local (în interiorul regiunilor).

De la 1 septembrie până pe 13 septembrie Green pass-ul va fi verificat printr-o aplicație, iar după aceea este așteptată o procedură automatizată care să accelereze verificările.

@rotalianul