De ce e mai bine să comunici pe video chat înainte de a te întâlni cu cineva (P)

real_e90bb819-6a35-42d0-8d31-6680cfd27f56

Suntem siguri că nu greșim când spunem că ai avut parte de o primă întâlnire neplăcută la un moment dat… așa e?

Deseori când cunoști pe cineva online acea persoană pare perfectă. Arată bine în poze, comunică bine pe diferite teme și chiar pare interesată de o relație adevărată. Asta îți dă o senzație plăcută pe care ți-ai dorit-o de mult timp. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa. Aspectul lor nu se aseamănă deloc cu pozele pe care le-ai văzut, comunicarea e foarte slabă iar când vine vorba de hobby-uri și interese comune, poți să uiți. Practic ți-ai irosit timpul și asta te face să te simți foarte dezamăgit.

Cum poți evita acest lucru?

Cea mai simplă și eficientă cale de a evita astfel de situații este să ai prima întâlnire online și doar după aceea să accepți să vă întâlniți în carne și oase. Este singurul mod în care poți evalua pe cineva în mod obiectiv pentru a înțelege dacă merită să investești timp și sentimente.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mai jos îți vom da sfaturi pentru a face ca întâlnirile online să decurgă natural și confortabil pentru ambele părți, îți vom explica de ce e necesar să ai măcar o întâlnire video înainte de una reală și ce servicii de comunicare poți folosi pentru asta. Vom vorbi și despre situațiile în care nu e nevoie să organizezi întâlniri online. Sperăm că toate informațiile acestea îți vor fi de folos!

Când NU E OBLIGATORIU să aranjezi o întâlnire video

Singura situație în care nu e nevoie să ai o întâlnire online este pe video chat, deoarece acest format folosit de random chat-ul web Omegle, precum și de serviciile alternative, îți oferă posibilitatea de a comunica pe video din prima. Într-un fel, fiecare conversație e o întâlnire și asta face ca lucrurile să decurgă mai repede. Pe video chat poți evalua persoanele în mod obiectiv și poți decide rapid care e următorul pas.

Omegle însă nu este cel mai funcțional și convenabil video chat random așa că te sfătuim să consideri mai degrabă următoarele servicii alternative:

 • OmegleAlternative.com — un site alternativ Omegle cu un filtru unic de căutare după sex care nu dă greș niciodată.
 • OmeTV — un video chat simplu dar care funcționează bine și oferă filtre de căutare după sex și geolocație.
 • Shagle — un video chat random minimalist cu filtru de căutare după sex unde poți selecta Bărbat, Femeie, Cuplu sau LGBTQ+.
 • Tinychat — nu e chiar o alternativă la Omegle ci mai degrabă un serviciu de difuzare video pentru cei cărora le place acest format de comunicare.
 • Fruzzo — un video chat cu filtru de căutare după sex și posibilitatea de a adăuga utilizatorii interesanți pe lista de prieteni.

Bineînțeles că lista de platforme asemănătoare lui Omegle nu se termină aici. Cel mai important e să beneficiezi de cât mai multe avantaje în același timp:

 1. Nu vei pierde timpul cu profiluri false și bot-uri deoarece vezi din prima persoana cu care comunici și îți dai seama cu cine vorbești.
 2. Comunicarea pe video chat e întotdeauna mai animată decât cea prin mesaje deoarece aici transmiți sentimente și emoții reale.
 3. Formatul video te ajută să ieși în evidență și să te prezinți într-un mod unic și creativ.
 4. Comunicarea pe video chat îți economisește mult timp spre desoseribe de întâlnirile reale.
 5. O întâlnire online nu costă nimic. Nu trebuie să plătești transportul sau consumația la restaurant așa că nu dai banii pe situații fără niciun plan de viitor. Nu-i nimic rău în a-ți calcula timpul!

În plus, o primă întâlnire online versus în realitate îți garantează siguranța și confidențialitatea. În ziua de azi, ideea de a întâlni o persoană complet necunoscută nu prea mai surâde multor oameni așa că pe internet ești în siguranță, mai ales dacă urmezi regulile de bază pentru o comunicare sigură online.

Pentru unii, o primă întâlnire online ajută și cu emoțiile înaintea unei întâlniri reale. Dacă ți-e un pic greu să cunoști oameni noi, te fâstâcești și te stresezi ca la examen, atunci o primă întâlnire online e de-a dreptul necesară! În acest caz te vei simți mult mai confortabil în spațiul tău, fără persoane necunoscute în jur și te vei putea concentra pe persoana cu care comunici. După asta, întâlnirea reală va decurge mult mai ușor.

Când trebuie NEAPĂRAT să organizezi o întâlnire video

Îți recomandăm să aranjezi o întâlnire video înainte de a ieși cu o persoana pe care ai cunoscut-o pe aplicațiile și site-urile clasice de dating precum Tinder, Badoo, Bumble, etc. Nu te baza niciodată doar pe pozele de la profil și pe mesajele primite. Nu glumim când spunem că prea multă credulitate și naivitate te pot costa scump. Și nu ne referim doar la pierderea timpului.

Există o mulțime de profiluri false, bot-uri, escroci, troli sau oameni răi pe internet gata oricând să profite de credulitatea ta. O persoană se poate da pe lângă tine doar pentru a-și urmări propriile interese, ceea ce poate fi total diferit de scopurile tale așa că ai mare grijă!

Ce servicii poți folosi pentru întâlniri online

Ai la dispoziție o gamă largă de unde poți alege!

În timpul pandemie de Covid-19 aproape toate marile aplicații de dating au implementat o opțiune de video chat prin care să comunici cu persoane prin apel video în mod convenabil, fără să mai pierzi timpul. De menționat însă că opțiunea de apeluri video în aplicațiile de dating este de obicei contra cost așa că doar cei care plătesc abonamentul se pot bucura de ea. Dacă nu ești dispus să plătești pentru accesul premium de pe aceste aplicații atunci poți folosi platforme externe de apeluri video.

Ai la dispoziție o mulțime de opțiuni:

 • Zoom — un serviciu foarte popular de video conferințe ideal și pentru conversații față în față. Versiunea standard de Zoom este gratuită așa că nu vei plăti nimic.
 • Skype — o alternativă bună la Zoom. Skype este unul dintre liderii video conferințelor de multă vreme, deși popularitatea sa a scăzut mult în ultimii ani.
 • Google Meet — încă o opțiune bună pentru conversații video. Google Meet este complet gratis și funcționează direct de pe browser așa că nu trebuie să instalezi nimic pe calculator.

În plus, poți să efectuezi un apel video de pe rețele tale sociale sau platformele de mesagerie preferate. Majoritatea serviciilor de comunicare online oferă în ziua de azi această funcție și în cele mai multe cazuri, complet gratuit!

Pe scurt

În niciun caz nu spunem că prima întâlnire offline cu cineva va fi neapărat un eșec pentru că nu e cazul! Există multe situații unde două persoane cu cunosc online și vorbesc doar prin mesaje înainte să se întâlnească pentru prima dată în carne și oase iar întâlnirea lor să fie începutul unei relații minunate. În același timp, putem da multe exemple în care prima întâlnire produce doar dezamăgire.

De aceea, te sfătuim să te gândești bine la varianta de a alege un apel video, adică o întâlnire online, înainte de una reală în carne și oase. Dacă vrei, intră pe video chat-uri random și antrenează-te acolo fără să pierzi timpul. Sau de ce nu, aranjează o întâlnire pe Zoom sau Google Meet dacă ți se pare mai confortabil așa. Tot ce contează e rezultatul și suntem siguri că vei avea succes!