De la culegători de căpșuni în străinătate, la proprietari de plantație în România. Afacerea de succes a unei familii de români

Canalul WhatsApp Rotalianul - Revista Românului din Italia

În inima Moldovei, în localitatea suceveană Hurjuieni, un cuplu de tineri a demonstrat că visele se pot împlini, chiar și în condiții dificile.

Simona și Adrian Moloce, după patru ani de „furat” meserie în Germania, au creat o afacere de succes în România, bazându-se pe ceea ce au învățat în străinătate.

- Continuarea după publicitate -

Acum zece ani, cei doi au pus bazele unei plantații de căpșuni care, în prezent, se întinde pe o suprafață de 10 hectare, relatează Observator.

Captura-de-ecran-2023-06-05-210451
Simona și Adrian Moloce, Captură video: Observator

Produsele lor sunt recunoscute pentru calitate și prospețime, deoarece ajung direct în hypermarketurile din regiune.

„Le ambalăm, le etichetăm și pleacă spre hypermarket”, au declarat cei doi români. Fructele ajung de pe câmp, direct în caserolă, după care sunt livrate în cel mai scurt timp către magazinele partenere.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei doi soți au muncit aproape patru ani în Germania la cules de căpșuni. S-au întors acasă cu dorința de a investi într-o plantație de căpșuni. Afacerea lor a început pe câteva ari, dar în zece ani a crescut la 10 hectare.

„Noi de acolo am învățat cum se plantează, cum se culege, cum se folosește un ambalaj, cum se paletează. Am avut diferite impedimente, dar nu de netrecut”, mărturisește Simona Moloce.

132483686212391280243246047892338510924139o-1024x576 (1)
Plantația de căpșuni a familiei Moloce

Acest proces a implicat multă muncă și seriozitate, dar rezultatele au fost pe măsură.

„Se poate face cu foarte multă muncă și seriozitate și trebuie să respecți anumiți termeni, inclusiv din punct de vedere al pesticidelor, din punct de vedere al livrărilor, a colaborărilor. Asta contează cel mai mult”, susține Adrian Moloce.

Pe plantația familiei Moloce, se cultivă opt soiuri diferite de căpșuni, atât de primăvară cât și de toamnă. Munca începe din mai și continuă până la venirea înghețului. Anul trecut, producția totală a fost de aproximativ 100 de tone de căpșuni.

- Continuarea după publicitate -

Afacerea familiei Moloce este o poveste de succes, o dovadă clară a faptului că munca asiduă, dedicarea și un pic de ingeniozitate pot transforma un vis în realitate.

Este un exemplu pentru toți cei care doresc să se întoarcă acasă și să creeze ceva de valoare, un model de spirit antreprenorial înfloritor în România. Video AICI.