Decizia regiunii Lazio: românii care sosesc cu autocarele vor fi testați pentru coronavirus

În urma creșterii cazurilor de infecție cu coronavirus în țara noastră, Italia a luat vineri, 24 iulie, măsura izolării la domiciliu a tuturor celor care sosesc din România. În același timp, fiecare regiune în parte este liberă să aprobe alte măsuri de prevenție dacă se consideră necesar. În acest context, consilierul regional Alessio D’Amato a anunțat duminică, 26 iulie, că toate persoanele care se întorc din România cu autocarele vor fi testate pentru coronavirus: „Prioritatea noastră este să apărăm Roma și Lazio”, a afirmat D’Amato.

Alessio D’Amato, consilierul regional pe probleme de sănătate al regiunii Lazio, a anunțat după o ședință cu autoritățile medicale locale, că vor fi efectuate teste la bordul autocarelor care vin din țări cu risc ridicat de infecție cu coronavirus. Printre acestea se numără și România.

Perioada pe care o parcurgem este cea a vacanțelor, când mulți dintre conaționalii noștri merg în țara natală pentru a-și petrece concediul de odihnă, iar italienii sunt îngrijorați în mod deosebit în privința îngrijitoarelor care se întorc pentru a lucra cu persoane vârstnice sau bolnave, categorii cu cel mai mare risc de expunere la Covid-19.

„În aceste zile, multe persoane printre care și îngrijitoare, se întorc în Lazio la bordul autocarelor care se opresc în autogara Tiburtina”, scriu cei de la Il Messaggero.

„Vom elabora o ordonanță cu scopul de a testa toți călătorii care sosesc din țări cu număr ridicat de cazuri cu coronavirus. Prioritatea noastră este să apărăm Roma și regiunea Lazio”, a precizat consilierul regional.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La Roma alarma s-a dat joi, 23 iulie, când două îngrijitoare românce au fost testate pozitiv în autogara Tiburtina, după ce au sosit la Roma de la Bacău, la bordul unui autocar:
Două îngrijitoare românce care s-au întors în Italia cu autocarul au fost testate pozitiv la Covid-19.