Un dentist din Italia a scăpat pe gâtul unei paciente un ac de 4 cm care i s-a înfipt în plămân. Operată de urgență

O femeie din Matera, în vârstă de 45 de ani, a fost operată de urgență la Bari (Puglia) după ce a înghițit la stomatolog un ac cu lungimea de 4 centimetri care i s-a înfipt în plămâni, relatează Fanpage.

În timpul vizitei, medicul stomatolog, care lucra la devitalizarea unui dinte, a scăpat din mână acul de 4 cm care a căzut în jos, pe căile respiratorii ale femeii.

Acul a trecut prin toată traheea pacientei și s-a blocat în bronhia inferioară a plămânului drept, provocându-i probleme de respirație.

Femeia a fost operată la Spitalul Policlinico din Bari, centru de referință în sudul Italiei pentru operații de îndepărtare a corpurilor străine din tractul respirator. Ea a fost intubată imediat ce a ajuns la spital și supusă unei endoscopii pentru îndepărtarea corpului străin din plămân.

Operația a fost încheiată cu succes de echipa medicală de chirurgie toracică a profesorului-doctor Giuseppe Marulli, care a declarat: „Acest caz vine după o perioadă în care am avut mai multe operații de acest gen, cum ar fi îndepărtarea unui molar înghițit de un pacient, a unui cui ținut în gură de un muncitor și care i-a ajuns în bronhii după ce a tușit, a unui bob de strugure inhalat de un pensionar în vârstă de 80 de ani și chiar a unei monezi de 5 cenți inhalată de un pacient de la Psihiatrie.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru majoritatea operațiilor de acest tip – conform celor aflate dintr-un comunicat de presă – se folosește de obicei un bronhoscop flexibil sau rigid, echipat cu o pensetă cu coș: în acest fel corpul străin este capturat și îndepărtat.

„Aceste intervenții necesită de obicei o expertiză tehnică considerabilă”, a mai adăugat profesorul Marulli. Peste 200 de bronhoscopii pentru corp străin suspectat au fost efectuate în ultimii zece ani la Spitalul Policlinico din Bari. Într-un caz din trei, corpul extern a fost găsit în căile respiratorii.”