Un dentist din Italia a scăpat o șurubelniță în gâtul unei paciente care apoi a înghițit-o

O femeie din Italia, în vârstă de 50 de ani și rezidentă în localitatea Asiago din provincia Vicența (Veneto), a încercat să profite de o ofertă foarte convenabilă de curățare a dinților făcută de un medic stomatolog din San Giorgio delle Pertiche (provincia Padova), dar în final s-a ales cu o mare neplăcere.

Potrivit publicației Corriere del Veneto, femeia a înghițit fără să vrea o șurubelniță de mici dimensiuni folosită de dentist, pe care acesta din urmă a scăpat-o în gâtul ei în timp ce o trata.

Episodul s-a petrecut în urmă cu 5 ani, mai exact la data de 17 februarie 2017, dar a ajuns în atenția presei abia în urmă cu câteva zile, când medicul stomatolog italian Mauro Scaravelli, în vârstă de 63 de ani, a apărut în fața judecătorilor pentru neglijența sa.

Din cele relatate în cadrul procesului reiese că femeia de 50 de ani a profitat de oferta dentistului pentru curățirea dinților, apoi s-a prezentat la el din nou pentru ulterioare lucrări dentare.

În timpul unor operațiuni chirurgice însă, medicul a scăpat șurubelnița în gâtul femeii, iar aceasta a înghițit-o din reflex.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ulterior, femeia a fost nevoită să consume medicamente laxative timp de câteva zile (dar și cortizon pentru a evita o infecție) cu scopul de a elimina instrumentul medical.

Deși exista riscul ca pacienta să fie supusă unei operații chirurgice pentru a scoate șurubelnița din stomacul ei, laxativele și-au făcut treaba în final, iar aceasta a fost eliminată pe cale naturală.

Ulterior, femeia l-a denunțat pe stomatolog pentru neglijența sa, iar acesta a fost trimis în judecată.

În cadrul procesului, un stomatolog expert, chemat pentru a depune mărturie ca și consultant din partea pacientei, a confirmat că doctorul Scaravelli ar fi putut evita această greșeală fie întorcând capul pacientei într-o parte, fie folosind un fel de „baraj” special pentru aceste situații.