Destin frânt în Italia: Moartea românului Robert Bucur și labirintul justiției italiene

La data de 16 octombrie 2023, în Vicenza, regiunea Veneto, s-a solicitat arhivarea cazului tragic al lui Constantin Robert Bucur, un tânăr de origine română care a decedat la vârsta de 29 de ani în urma unui accident rutier.

Alessandra Block, procurorul public, a încheiat ancheta preliminară și a decis că nimeni nu este vinovat de moartea tânărului român. Avocatul Davide Picco, reprezentantul familiei, a formulat imediat o cerere pentru exercitarea dreptului de opoziție.

Pe 18 martie 2023, Robert Bucur se deplasa cu motocicleta sa, o Suzuki 1000, când a fost lovit mortal de un autoturism Nissan Navara condus de R. S., în vârstă de 71 de ani, din Breganze, relatează Il Gazzettino.

Captură de ecran 2023-11-24 154944
Constantin Robert Bucur și o imagine de la locul accidentului

Expertiza tehnică a relevat că R. S. nu s-a asigurat corespunzător înainte de a efectua o manevră de întoarcere.

Familia tânărului român decedat, reprezentată de Studio3A-Valore S.p.A. și avocatul Davide Picco, a fost surprinsă și dezamăgită de solicitarea de arhivare, având în vedere că ancheta a stabilit responsabilitatea parțială a șoferului mașinii Nissan.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Deși s-a recunoscut că Robert depășise limita de viteză, expertiza tehnică a subliniat manevra greșită a lui R. S.

Avocatul familiei contestă această cerere, subliniind doi factori esențiali: viteza motocicletei aproape egală cu limita legală și mărturia unei martore, care a confirmat manevra neașteptată a șoferului.

Elena, mama lui Robert Bucur, și-a exprimat durerea și speranța că justiția italiană va face dreptate:

„Nu pot accepta faptul că persoana responsabilă pentru moartea fiului meu nu va fi trasă la răspundere, mai ales când nu a avut nici decența de a-și cere scuze.”

Cererea de opoziție la arhivare este în așteptarea unei decizii din partea justiției, într-un caz care a stârnit emoții profunde și întrebări despre justiție și responsabilitate în rândul comunității.