Destinul crunt al Paraschivei, românca moartă în Italia într-un tragic accident

O moarte deosebit de violentă a pus capăt vieții unei românce de 56 de ani care locuia la San Biagio di Callalta, în provincia Treviso. Sâmbătă, 5 februarie, Paraschiva Hutu se deplasa cu mașina pe autostradă, în direcția Treviso, când a fost lovită de un autoturism care circula pe contrasens. A murit carbonizată, fără nicio șansă de supraviețuire.

Paraschiva Hutu era din comuna Roșcani, județul Iași, informează publicația Trieste Prima. A venit în Italia cu mulți ani în urmă, unde s-a integrat perfect și a reușit să-și construiască o nouă viață.

„Paola”, cum o numeau prietenii italieni, a lucrat în trecut ca badantă, iar în prezent era angajată la fabrica De Longhi. Și-a cumpărat o locuință la San Biagio di Callalta și ducea o viață echilibrată, fiind apreciată de comunitatea în care se integrase, având mulți prieteni români, dar și italieni.

Sâmbătă, în ziua tragediei, Paraschiva se deplasa la Trieste, oraș pe care îl vizitase de mai multe ori, așa cum dovedesc fotografiile pe care le-a publicat pe Facebook și care o înfățișează plimbându-se pe faleza Barcola: o doamnă bine îmbrăcată, cu o tunsoare scurtă și îngrijită, fotografii pline de comentarii și felicitări în diferite limbi. La Trieste o aștepta Sergio, prietenul său, cu care ar fi trebuit să se căsătorească peste câteva luni.

Cei care o cunoșteau au despre ea numai cuvinte frumoase, era o femeie harnică și responsabilă. În prezent era muncitoarea la fabrica De Longhi, dar în trecut a lucrat ca îngrijitoare de bătrâni, la curățenie și ca patiser.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O femeie puternică, determinată, ca multe românce care au reușit să ia viața de la capăt, departe de locurile natale și să se integreze într-o comunitate care dacă la început le-a fost total străină, cu timpul le-a devenit casă, familie. Mulți prieteni o plâng astăzi pe Paraschiva, moartea ei fulgerătoare și deosebit de violentă i-a întristat pe toți cei care au cunoscut-o și nu numai.

O altă viață care s-a sfârșit pe șosele, victima unui comportament de neînțeles al unui bărbat sloven în vârstă de 48 de ani care circula pe autostradă pe contrasens. Șoferul responsabil de accident a intrat pe autostrada A4 la Fernetti, în direcția greșită, și cu viteză mare a reușit să parcurgă aproximativ 15 km, până în zona localității Duino, unde s-a petrecut accidentul.

„Mergea cel puțin cu 160 de km pe oră, a trecut la doar câțiva centimetri de mine”, a povestit un martor. „Am oprit și am sunat la 112, am coborât din mașină și-mi tremurau picioarele. Toată ziua numai la asta m-am gândit.”

Bărbatul a reușit să scape de impactul cu mașina care circula pe contrasens, dar Paraschiva Hutu, nu. Mașina ei a fost lovită de cea a slovenului și a luat foc. Conaționala noastră nu a mai avut timp să se salveze, a murit carbonizată, în interiorul autoturismului.

Accidentul în care și-a pierdut viața Paraschiva Hutu. Sursa foto: captură video Rai News

Șoferul a fugit inițial de la locul accidentului, el a fost găsit de polițiști de-a lungul autostrăzii, la un km de locul tragediei.

Pe pagina Facebook a româncei noastre cineva a scris: „Riposa in pace, cara amica.” (Odihnește-te în pace, dragă prietenă.)