Deținut român evadat din închisoarea din Salerno, prins la numai câteva ore de la fugă

În dimineața acestei zile, de 26 septembrie 2017, în jurul orelor 10.00, un deținut român în vârstă de 18 ani condamnat pentru tâlhărie, a evadat din închisoarea din Fuorni, provincia Salerno, Campania, reușind să scape de sub supravegherea agenților de poliție penitenciară în timp ce își făcea programul de plimbare la aer, în curtea închisorii.

Au fost imediat activate forțele de ordine care au început căutările evadatului în teritoriu. Oamenii legii, au interceptat fugarul în jurul orei 14.20 pe raza localității Pagani din provincia Salerno, l-au amanetat și au dispus imediat transferul său înapoi în închisoarea din care tocmai fugise.

Sindicatele italiene denunță starea de abandon din partea statului italian a închisorii din Salerno din cauza lipsei de personal, a supraaglomerării și a unei organizări necorespunzătoare a muncii agenților de pază. „Un singur agent în loc de cinci, era responsabil de controlul zonei din care au fost pierdute urmele deținutului de astăzi”, afirmă Ciro Auricchio, secretar general Uspp (Unione Sindacati di Polizia Penitenziaria) citat de cotidianul vocedinapoli.it.