Diaspora contează! Implică-te în elaborarea noului Cod Electoral!

Discuţiile privind elaborarea, modificarea şi completarea unui Cod Electoral în diaspora din cadrul Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind modificarea legilor electorale au intrat în linie dreaptă. Hotărârea privind constituirea Comisiei Speciale comune a fost publicată în Monitorul Oficial din 19 iunie, obiectivul acesteia fiind acela de a elabora propunerea legislativă privind desfăşurarea procesului electoral în afara ţării, se precizează într-un comunicat primit pe adresa redacției noastre.

Astăzi s-a reunit grupul de lucru interinstituţional destinat elaborării şi modificării propunerilor legislative în materie electorală. Reprezentanţi ai Guvernului şi ai Parlamentului s-au aşezat la aceeaşi masă pentru a veni cu un proiect de lege funcţional, un produs legislativ care să ofere românilor din diaspora posibilitatea exercitării dreptului la vot.

În acest sens, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni susţine modificarea legislaţiei electorale pentru a veni cu soluţii cât mai eficiente în sprijinul românilor.

„Vă punem la dispoziţie adresa de e-mail comunicare@mprp.gov.ro şi vă invităm să vă alăturaţi acestui proces şi să ne trimiteţi toate propunerile şi observaţiile dumneavoastră. Experţii teoreticieni în materie electorală au nevoie de dumneavoastră, cei care cunoaşteţi cel mai bine problemele actuale şi sunteţi în măsură să le remediaţi, implicându-vă activ şi interactiv în elaborarea acestui proiect care are drept finalitate o Lege Electorală care să vă reprezinte la modul cel mai eficient şi transparent drepturile şi interesele.

De asemenea, vă informăm că, în cel mai scurt timp, veţi putea consulta proiectul elaborat de către Autoritatea Electorală Permanentă, atât pe site-ul instituţiei, cât şi pe site-ul Ministerului Românilor de Pretutindeni, al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Proiectul de lege va intra în dezbaterea comisiei mâine, 25 iunie 2019, astfel că aşteptăm propunerile dumneavoastră în cel mai scurt timp, întrucât noua lege trebuie finalizată în prima săptămână a lunii iulie.

Aşteptăm propunerile dumneavoastră cât mai repede, iar noi ne vom ocupa ca ele să ajungă la Comisia specială. Opiniile dumneavoastră sunt foarte importante şi utile. Le aşteptăm cu mare interes pe adresa de email: comunicare@mprp.gov.ro.”