Dieta mediteraneană poate avea efect împotriva alergiilor de primăvară

Polenul florilor, al pomilor și arbuștilor, sunt printre responsabilii alergiilor de primăvară, iar majoritatea tratamentelor clasice (antihistaminice, descongestionante nazale, spray-uri cu corticosteroizi) au efecte adverse şi necesită administrare pe termen lung. Dar aceste tratamente pot fi completate sau chiar înlocuite în cazul unor manifestări alergice uşoare cu câteva soluţii naturale.

Mai multe studii realizate în ultimii ani atestă importanţa modificării dietei pentru reducerea manifestărilor alergice. Un exemplu este dieta bogată în antioxidanţi şi în acizi graşi esenţiali Omega 3.

Manifestările alergice sunt mult atenuate de dieta mediteraneană, potrivit unui studiu realizat în 2007 de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Creta, de la Royal Bromton Hospital şi de la Centrul pentru Cercetarea Epidemiologiei de Mediu din Spania.

Dieta mediteraneană este bogată în fructe şi în legume proaspete, precum şi în peşte şi în ulei de măsline, care aduc cantităţi importante de antioxidanţi şi de Omega 3 organismului. Desigur, şi alimentele cu un conţinut crescut de quercitină, antihistaminic natural, sunt recomandate alergicilor mai ales primăvara. Este vorba despre mere, ceapă roşie, struguri, zmeură, dar şi despre vinul roşu şi despre ceaiul verde.

Tratamentele naturiste pot ajuta la vindecarea alergiilor de primăvară și a manifestărilor acestora

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Strănutul poate fi tratat cu ajutorul ceaiurilor fierbinți din trifoi roșu sau urzică. Usturoiul, datorită proprietăților lui antibacteriene, este benefic în vindecarea curgerii cronice a nasului. Pentru congestia și inflamarea pielii se recomandă ceaiurile de cimbru, gălbenele și eucalipt.