Tânăr român mort la muncă în Italia, organele sale vor salva alte vieți

O familie de români din localitatea italiană Codigoro, provincia Ferrara din Emilia-Romagna, este în stare de șoc și doliu după tragicul deces al tânărului nostru conațional Cosmin Robert Pricopi, în vârstă de numai 20 de ani.

El a fost victima unui accident de muncă petrecut la depozitul de deșeuri Crispa din Jolanda di Savoia.

cosmin-robert-pricopi-20230519
Cosmin Robert Pricopi, mort la muncă în Italia la numai 20 de ani. Sursă foto: Parohia Ortodoxă Română din Ferrara.

Vestea a căzut ca un trăsnet pentru toți: Robert lucra pentru compania Coper System SRL când, în cursul zilei de luni, 15 mai 2023, a căzut dintr-o platformă de lucru la înălțime, alături de alți doi colegi, printre care și tatăl tânărului de 20 de ani.

Dramaticul accident s-a petrecut în timp ce cei trei muncitori lucrau la acoperișul unui depozit. Înălțimea de la care au căzut a fost de aproape zece metri.

Robert a fost transportat cu elicopterul la spitalul Maggiore din Bologna în stare critică, dar, din nefericire, nu a reușit să supraviețuiască.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Moartea sa i-a îndurerat pe toți cei care îl cunoșteau, dar un act de generozitate din partea familiei îndurerate a tânărului român, care a venit imediat după tragedie, a adus o adevărată speranță pentru alte vieți: organele lui Cosmin au fost donate, permițând astfel altora să trăiască.

Era ra un tânăr iubit și respectat în comunitatea din Codigoro, unde era cunoscut de mulți localnici.

Acolo a mers la școală și a jucat pentru o vreme în echipa de tineret a clubului de fotbal Nuova Unione Sportiva Codigorese. Clubul a publicat un mesaj plin de tristețe pe pagina sa de Facebook:

„Un gând pentru Robert și familia sa în acest moment din partea echipei Juniores. Robert era născut în 2003 și a jucat cu noi când era mic. În ultimii ani a fost mereu în tribună să își susțină prietenii din echipa Juniores”.

- Continuarea după publicitate -

Gândurile tuturor se îndreaptă acum către familia de români care trece prin această durere de nedescris și, în special, către tatăl său. Deși el se află acum într-o stare mai puțin gravă, este încă internat la spitalul Sant’Anna di Cona.

Urmare a acestei tragedii, Procuratura din Ferrara a deschis o anchetă, modificând ipoteza de la vătămare corporală gravă la omor din culpă și vătămare corporală gravă din culpă.

În următoarele zile se vor efectua investigații tehnice pentru a stabili cauzele care au dus la răsturnarea platformei de lucru.

Între timp, pe pagina de Facebook a Parohiei Ortodoxe Române din Ferrara a fost publicată o postare care anunță că slujba pentru înmormântarea tânărului român va avea loc mâine.

„Dragi credincioși, cu profundă întristare vă anunțăm trecerea întru veșnicie a tânărului Robert Pricopi, fiu duhovnicesc al Parohiei Noastre! Slujba înmormântării se va săvârși Sâmbătă 20 Mai – ora 13:00, în biserica parohială! Veșnică să-i fie pomenirea!”, scrie pe pagina Parohiei din Ferrara.

347775576_658923886069876_5513290752377626614_n

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20