Tânăr român mort la muncă în Italia, organele sale vor salva alte vieți

O familie de români din localitatea italiană Codigoro, provincia Ferrara din Emilia-Romagna, este în stare de șoc și doliu după tragicul deces al tânărului nostru conațional Cosmin Robert Pricopi, în vârstă de numai 20 de ani.

El a fost victima unui accident de muncă petrecut la depozitul de deșeuri Crispa din Jolanda di Savoia.

cosmin-robert-pricopi-20230519
Cosmin Robert Pricopi, mort la muncă în Italia la numai 20 de ani. Sursă foto: Parohia Ortodoxă Română din Ferrara.

Vestea a căzut ca un trăsnet pentru toți: Robert lucra pentru compania Coper System SRL când, în cursul zilei de luni, 15 mai 2023, a căzut dintr-o platformă de lucru la înălțime, alături de alți doi colegi, printre care și tatăl tânărului de 20 de ani.

Dramaticul accident s-a petrecut în timp ce cei trei muncitori lucrau la acoperișul unui depozit. Înălțimea de la care au căzut a fost de aproape zece metri.

Robert a fost transportat cu elicopterul la spitalul Maggiore din Bologna în stare critică, dar, din nefericire, nu a reușit să supraviețuiască.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Moartea sa i-a îndurerat pe toți cei care îl cunoșteau, dar un act de generozitate din partea familiei îndurerate a tânărului român, care a venit imediat după tragedie, a adus o adevărată speranță pentru alte vieți: organele lui Cosmin au fost donate, permițând astfel altora să trăiască.

Era ra un tânăr iubit și respectat în comunitatea din Codigoro, unde era cunoscut de mulți localnici.

Acolo a mers la școală și a jucat pentru o vreme în echipa de tineret a clubului de fotbal Nuova Unione Sportiva Codigorese. Clubul a publicat un mesaj plin de tristețe pe pagina sa de Facebook:

„Un gând pentru Robert și familia sa în acest moment din partea echipei Juniores. Robert era născut în 2003 și a jucat cu noi când era mic. În ultimii ani a fost mereu în tribună să își susțină prietenii din echipa Juniores”.

Gândurile tuturor se îndreaptă acum către familia de români care trece prin această durere de nedescris și, în special, către tatăl său. Deși el se află acum într-o stare mai puțin gravă, este încă internat la spitalul Sant’Anna di Cona.

Urmare a acestei tragedii, Procuratura din Ferrara a deschis o anchetă, modificând ipoteza de la vătămare corporală gravă la omor din culpă și vătămare corporală gravă din culpă.

În următoarele zile se vor efectua investigații tehnice pentru a stabili cauzele care au dus la răsturnarea platformei de lucru.

Între timp, pe pagina de Facebook a Parohiei Ortodoxe Române din Ferrara a fost publicată o postare care anunță că slujba pentru înmormântarea tânărului român va avea loc mâine.

„Dragi credincioși, cu profundă întristare vă anunțăm trecerea întru veșnicie a tânărului Robert Pricopi, fiu duhovnicesc al Parohiei Noastre! Slujba înmormântării se va săvârși Sâmbătă 20 Mai – ora 13:00, în biserica parohială! Veșnică să-i fie pomenirea!”, scrie pe pagina Parohiei din Ferrara.

347775576_658923886069876_5513290752377626614_n