Dispariția Andreei Rabciuc din Italia riscă să rămână un mister. Ancheta ar putea fi închisă în octombrie

Cazul Andreei Rabciuc, o tânără româncă în vârstă de 27 de ani din localitatea Jesi, provincia italiană Ancona din Marche, care a dispărut fără urmă în martie anul trecut, continuă să fie învăluit într-un mister.

andreea_rabciuc
Andreea Rabciuc, 27 de ani, dispărută în Italia în luna martie a anului trecut.

Cu toate că s-au făcut numeroase căutări de-a lungul a celor 17 luni trecute, nu a fost găsit niciun indiciu legat de soarta tinerei, iar dispariția sa riscă să rămână neelucidată, informează ziarul Il Resto del Carlino.

Cu aproximativ o lună și jumătate în urmă, o echipă extinsă de căutare, alcătuită din carabinieri, pompieri și chiar și mama Andreei, au căutat timp de ore întregi, sub o căldură arzătoare, prin regiunile rurale din Moie, un cătun din localitatea Maiolati Spontini, situată în aceeași provincie.

Câinele specializat în detectarea persoanelor, Bayla, care a fost folosit și în cazul Saman Abbas, nu a reușit să dea de urma tinerei noastre conaționale.

Căutările au fost concentrate în păduri, caverne și case abandonate. Totodată, s-au efectuat investigații informatice pentru a analiza ultimele activități online și conversațiile telefonice ale lui Andreea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un detaliu tulburător care a venit la lumină ulterior este apelul făcut de Andreea către tatăl ei, care locuiește în Spania.

Marcel, tatăl tinerei, a mărturisit în cadrul emisiunii „Chi l’ha visto?” că: „Fiica mea m-a contactat la 04:20 dimineața, spunându-mi că se află într-o încurcătură din propria sa vină și că are probleme. Dormeam și nu am putut să-i răspund.”

Căutările au început de la rulota în care Andreea și-a petrecut ultima noapte alături de partenerul ei, Simone Gresti, care este, de altfel, singura persoană suspectată (pentru răpire) în acest caz.

Alte două persoane implicate în anchetă sunt Francesco, proprietarul fermei și al rulotei în care a locuit Andreea, și Aurora, o prietenă apropiată a fetei dispărute.

Acest caz a captivat și preocupat profund populația Italiei, mai ales după prezentarea lui în cadrul emisiunii TV „Chi l’ha visto?”.

Până în prezent, nicio probă solidă nu a fost identificată, nici măcar pe vesta lui Simone Gresti, pe care Andreea a purtat-o în ultimele zile petrecute împreună.

La expirarea ultimei amânări a investigației, din luna octombrie, se conturează două posibile direcții: închiderea cazului sau trimiterea acestuia în instanță.

Așadar, dacă nu apar noi indicii până în luna octombrie, ancheta ar putea fi închisă fără ca misterul să fie elucidat. Rămâne de văzut care va fi evoluția.