Disperarea unui român din străinătate. Copilul său, care suferă de o afecțiune rară, a dispărut împreună cu mama

Un român stabilit în Spania, Andrei Bugneriu, este disperat că nu-și va mai putea vedea copilul avut cu o tânără de origine filipineză. În același timp, mama îl acuză pe partenerul român de violență și a apelat la ajutorul serviciilor sociale, informează El Cciere Digital.

Alejandro Bugneriu Pugoy, în vârstă de 2 ani, suferă de o afecțiune rară și a fost văzut ultima dată în Madrid, pe data de 19 iunie. Era împreună cu mama sa, Daisy, care tocmai avusese o discuție aprinsă cu tatăl copilului.

Două zile mai târziu, Daisy i-a trimis o fotografie lui Andrei, spunându-i că nu va mai ști nimic despre ei. Andrei a dezvăluit recent că „în ultimele zile am verificat localizarea telefonului lui Daisy și am descoperit că pe 26 iunie se afla la serviciile sociale pentru violență de gen din San Blas”, în Madrid.

700-20230719113652 (8)
Sursa foto: El Cciere Digital

Andrei Bugneriu a declarat că „după ce am aflat, am decis să mă duc la serviciile sociale. Odată ajuns acolo, i-am spus asistentei sociale că nu înțeleg cum, fiind tatăl copilului, nu pot să-mi văd fiul fără nicio ordonanță judecătorească care să mă împiedice să fac acest lucru. La auzul acestor cuvinte, asistenta socială a părut surprinsă și mi-a spus că, chiar dacă știau că se află acolo, nu mi-ar fi spus”.

„Ei sunt în Spania, dar nu este corect să nu-mi pot vedea copilul”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Se află la serviciile sociale, protejați pentru violență de gen, dar știu că eu nu am făcut nimic rău. Sunt foarte îngrijorat pentru că nu știu când îmi voi putea vedea fiul. Aș vrea să știu pe baza cărui motiv sunt ‘protejați’ de mine”, a spus Andrei.

„Cel mai rău este că am ajuns să cred că s-ar fi putut întâmpla ceva sau că ar fi putut părăsi țara. Măcar știu că sunt în Spania, dar nu este corect că nu pot să-mi văd fiul”, a adăugat tatăl lui Alejandro.

Andrei a mai afirmat „că fiul meu nu merge la medicul la care ar trebui să meargă și nu știu dacă merge la alt medic. Am decis să sun la centrul nostru de sănătate și mi-au spus că fiul meu și mama sa și-au schimbat centrul de sănătate. Întâmplător, pe 18 iulie, am intrat pe ‘street view’ din Microsoft Edge și am văzut că fiul meu și mama sa apar într-o fotografie la intrarea în centrul de servicii sociale din San Blas.”

photo_2023-07-19_21-38-00
Alejandro Bugneriu Pugoy, împreună cu mama sa, Daisy. Foto: El Cciere Digital

Andrei a luat legătura cu rudele lui Daisy, care l-au asigurat că nu știu nimic despre locul unde se află Alejandro și mama lui, „deși, pe măsură ce zilele au trecut, sora lui Daisy a încetat să-mi mai răspundă, să mă sune și să se intereseze”, a spus Andrei.

Tatăl lui Alejandro spune că, înainte de dispariție, au fost nevoiți să pună deoparte foarfecele, medicamentele și lichidele toxice din casă pentru că în ultima vreme mama nu era stabilă din punct de vedere psihic.

„Daisy a avut o tentativă de sinucidere, s-a închis în  baie și a băut detergent de spălat podelele, dacă nu ar fi făcut tot posibilul să vomite lichidul, s-ar fi produs o nenorocire”, a povestit tatăl minorului.

Cuplul a menținut o relație romantică timp de șapte ani, dar din noiembrie 2022 relația s-a înrăutățit ca urmare a complicațiilor cauzate de sindromul Pitt Hopkins de care suferă copilul, o boală rară care afectează neuro-dezvoltarea.

Micuțul merge la Centrul Regional de Coordonare și Evaluare a Copilului din Madrid (CRECOVI). De la dispariție, băiețelul a lipsit la mai multe întâlniri medicale, care sunt cruciale pentru a analiza evoluția bolii de care suferă.

Andrei a mai povestit: „A trebuit să înceteze să lucreze pentru a avea grijă de micuț și eu am continuat să lucrez, dar după un timp Daisy mi-a spus că nu-i place situația. Întotdeauna și-a dorit mai mult, dar nu i-am putut da totul pentru că eram limitați financiar. După câteva luni în care nu ne-a mers prea bine, am devenit un cuplu conviețuitor pentru binele fiului nostru”, a argumentat tatăl micuțului.

Anterior, Andrei avusese două plângeri de violență de gen care au fost soluționate cu două procese rapide, dar care au determinat-o pe mamă să intre într-un program de protecție împotriva violenței de gen, mergând la un centru de servicii sociale.

„Nu am lovit-o niciodată, în ambele cazuri am plecat fără acuzații pentru că nu au fost probe și au fost considerate plângeri false”, a adăugat tatăl băiatului.

Atât hainele mamei, cât și cele ale minorului sunt acasă, dar mama a plecat cu pașapoartele ei și cel al fiului. Polițiștii au preluat datele pașapoartelor pentru a împiedica minorul să părăsească țara.