Doi frați din Italia și-au ucis tatăl pentru a-și apăra mama. Unul dintre ei a scăpat de pușcărie, celălalt condamnat la 21 de ani

Sătui de violențele tatălui asupra mamei lor, Alessio și Simone Scalamandré, doi frați din Italia, l-au denunțat pe acesta la forțele de ordine, iar bărbatul a primit un ordin de restricție pentru a nu se mai apropia de femeie.

În urma unor certuri între Pasquale Scalamandré și cei doi fii ai săi, pornită de la insistențele bărbatului pentru a fi retrasă plângerea împotriva sa, Alessio l-a lovit de mai multe ori pe tatăl său cu un sucitor, provocându-i decesul.

Pasquale Scalamandrè (stânga), Laura di Santo (stânga, lângă Pasquale), Simone (mijloc) și Alessio (dreapta).

În urmă cu câteva zile, Curtea de Apel l-a condamnat pe Alessio, în vârstă de 30 de ani, la 21 de ani de închisoare, relatează ziarul Corriere della Sera.

Fratele său, în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat în primă instanță și el la 14 ani de închisoare, dar Curtea de Apel l-a achitat, considerând că contribuția sa la această crimă a fost foarte mică.

Dramaticul eveniment s-a petrecut la data de 10 august 2020, într-un apartament din cartierul San Biagio, în Genova (Liguria), unde cei doi frați locuiau împreună cu mama lor, Laura Di Santo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Alessio, Simone și mama lor.

Pasquale a bătut la ușa lor în seara acelei zile, încălcând astfel ordinul de restricție de a se mai apropia de soția sa, și a cerut insistent să fie retrasă plângerea împotriva lui.

Discuțiile dintre bărbat și cei doi fii ai săi au devenit tot mai aprinse însă, iar Alessio, pentru a se apăra de tatăl său, a început să-l lovească pe acesta cu un sucitor până l-a omorât.

Simone, fratele pe care judecătorii l-au declarat nevinovat, a declarat pentru sursa citată:

„Am cerut ajutor de multe ori, dar poliția, din păcate, a fost întotdeauna foarte limitată. Polițiștii înșiși au dat semne de regrete că nu ne-au putut ajuta mai mult.

„Dacă ar fi fost mai multă atenție, eu și familia mea nu am fi în această situație”, a declarat Simone, fratele achitat de judecătorii de la Curtea de Apel.

„Sunt foarte fericit pentru că am certitudinea că judecătorii au crezut în sfârșit ceea ce am declarat eu dintotdeauna, dar totodată sunt foarte trist pentru că fratelui meu i s-a confirmat condamnarea la 21 de ani de închisoare.”

Cei doi frați au avut susținerea multor persoane și au sperat că, într-un final, vor scăpa amândoi de închisoare. 

Simone Scalamandrè, fratele de 22 de ani care a fost achitat. Foto: ilsecoloxix.it

Simone a conchis apoi: „Am avut noroc: am simțit sprijinul orașului și al oamenilor care nici măcar nu ne cunoșteau.

„În timpul procesului am muncit mult, chiar dacă eram mereu precar, pentru că nu am vrut să mă opresc.

„Nimeni nu a avut vreodată prejudecăți. Evident, sprijinul avocaților a fost esențial pentru mine și familia mea.

„Alessio se bucură pentru mine, dar este neliniștit din cauza sentinței pe care a primit-o. Voi continua să-l susțin și să lupt pentru el.”