Doi frați români riscă să fie condamnați la închisoare pe viață în Italia

Doi frați români sunt acuzați și judecați la Roma pentru uciderea în luna mai a anului trecut a lui Neculai Roșu, în vârstă de 50 de ani. Dacă inițial doar unul dintre ei era acuzat de crimă și celălalt de complicitate la ocultare de cadavru, după autopsia trupului neînsuflețit s-a constatat că ambii au participat în mod direct la moartea bărbatului, scrie Il Mattino.

Neculai Roșu a fost găsit de carabinieri într-un canal situat în apropiere de via dei Casali di San Sisto (zona Tor Pignotta), după ce au fost anunțați de un trecător care a văzut corpul acestuia. Iniţial s-a crezut că a fost vorba despre un accident sau o sinucidere, dar după primele verificări s-a constatat că românul fusese lovit de mai multe ori la nivelul capului şi la nivelul corpului.

După o anchetă rapidă, carabinierii l-au reţinut pe Ștefan Munteanu un român în vârstă de 36 de ani, fără rezidenţă stabilă. Bărbatul a recunoscut că s-a certat cu Neculai Roşu şi l-a lovit cu o bară de fier de mai multe ori. Ulterior, crezându-l mort, i-a aruncat corpul în canalul situat în apropierea barăcii în care stătea. Pentru a-și duce la îndeplinire planul a cerut sprijinul fratelui său, Cristian Munteanu, în vârstă de 40 de ani, care l-a ajutat să arunce trupul în canal.

Ștefan Munteanu a fost arestat, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de crimă, în timp ce fratele său, Cristian, a fost cercetat în stare de libertate pentru complicitate la ascunderea cadavrului. În mod surprinzător însă, raportul autoptic făcut public în aceste zile a furnizat o nouă reconstituire a crimei.

După verificările medicilor legiști, s-a constatat că Neculai Roșu nu era mort atunci când a fost aruncat în canal, el era în stare de inconștiență în urma bătăii primite de la Ștefan Munteanu, dar decesul i-a fost cauzat de fracturarea gâtului în urma căderii trupului în canalul respectiv. Cristian Munteanu, apărat de avocata Concetta Alvaro, a declarat în mod repetat cu disperare: „Era mort, sunt sigur de asta! Eu nici măcar nu am participat la cearta lor!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rezultatul necropsiei spune cu totul altceva, iar acum cei doi frați sunt acuzați amândoi de omor și riscă pedeapsa cu închisoare pe viață, mai scrie sursa citată.