Doi frățiori, de 4 și 2 anișori, au murit în Italia după ce baraca în care locuiau a luat foc

Doi copii, frate și soră, de numai 4 și respectiv 2 anișori, au murit la Stornara, provincia Foggia (Puglia), în urma unui incendiu izbucnit la barăcile dintr-o tabără de persoane de etnie romă. În momentul tragediei tatăl era plecat la muncă, pe câmp, iar mama era dusă la baia aflată în exteriorul barăcii.

„Copiii dormeau – a povestit o femeie de naționalitate română – când mama lor s-a întors a văzut flăcările, dar nu i-a mai putut salva.”

Focul a izbucnit în jurul orei 9:00 de vineri, 17 decembrie. Din primele informații ale pompierilor rezultă că incendiul a plecat de la un grătar improvizat, construit din bidoane folosite pentru depozitarea uleiului. Aceasta ar fi prima ipoteză care va fi examinată de autorități.

Au ars câteva barăci, iar într-una dintre acestea au fost găsite cadavrele celor doi copii.

„Tatăl a plecat la muncă, pe câmp, iar mama a ieșit la baie. Când femeia s-a întors, a găsit baraca în flăcări”, a declarat Rozaria, o româncă care locuiește în tabără de șase luni. „Copiii dormeau, când s-a întors mama a văzut flăcările”, a mai adăugat Rozaria.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La fața locului, pe lângă pompieri, au sosit prefectul din Foggia, Carmine Esposito, și procurorul de serviciu, Roberta Bray, care au deschis o anchetă.