Doi îngrijitori din Italia au deschis o pizzerie cu bani furați de la bătrânul asistat. I-au luat din seif 94.000 de euro

Doi îngrijitori din Treviso, tată și fiu, de naționalitate marocană, au fost arestați sub acuzația că ar fi golit seiful bătrânului asistat și cu banii au deschis o pizzerie. Ei sunt cercetați acum de carabinierii din Vittorio Veneto, în cadrul unei anchete în plină desfășurare.

Cei doi ar fi furat suma de 94.000 de euro în numerar pe care bătrânul în vârstă de 79 de ani o păstra în seiful casei, deoarece era suspicios și nu avea încredere în bănci, menționează Tribuna Treviso.

Banii reprezentau economiile de-o viață ale pensionarului, domiciliat în localitatea Sernaglia della Battaglia, provincia Treviso. Îngrijitorii săi, un bărbat în vârstă de 60 de ani și fiul său în vârstă de 23 de ani, sunt anchetați de carabinieri pentru furtul întregii sume.

Alarma a fost dată în februarie 2021, când pensionarul a deschis seiful și a constatat că era gol. În pragul unui infarct, s-a prezentat la carabinieri unde a depus o plângere.

Carabinierii au făcut o descindere în casa celor doi îngrijitori de la periferia orașului Treviso și, în urma percheziției, au găsit și sechestrat 47.000 de euro, jumătate din suma sustrasă bătrânului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tatăl și fiul s-au apărat susținând că ar fi câștigul din munca lor în pizzeria „take-away” deschisă în luna iunie 2021. Anchetatorii bănuiesc, însă, că restul sumei furate din seiful bătrânului a fost folosită tocmai pentru achiziționarea afacerii cu pizzeria.

Avocatul apărării, Luigi Torrisi, a respins acuzațiile, argumentând că banii folosiți pentru achiziționarea pizzeriei provin din economiile familiei și nu din seiful bătrânului. El a mai spus că cei doi suspecți nu au avut acces la combinația de numere necesară pentru a deschide seiful și că alte rude aveau în schimb aceste informații.

Ancheta este încă în derulare. Apărarea a cerut eliberarea suspecților pe cauțiune, dar cererea a fost respinsă. În momentul de față, tatăl și fiul rămân în arest preventiv în așteptarea audierii preliminare.