Doi îngrijitori din Italia, uciși de fiul bătrânului. Criminalul a fost condamnat la închisoare pe viață

Giampiero Riccioli, un italian în vârstă de 51 de ani din Siracusa, a fost condamnat definitiv la închisoare pe viață pentru uciderea a doi îngrijitori, Luigi Cerreto, în vârstă de 23 de ani, originar din San Marco Evangelista, și Alessandro Sabatino, în vârstă de 43 de ani, din San Marcellino.

Sentința a fost pronunțată după ce Prima Secție Penală a Curții de Casație a declarat inadmisibil recursul lui Riccioli împotriva sentinței Curții de Assise de Apel din Catania din 12 iulie 2023, care confirmase condamnarea inițială la închisoare pe viață.

Giampiero Riccioli își maltrata tatăl, iar îngrijitorii l-au denunțat la poliție. Cei doi, la un moment dat, au dispărut în mod misterios, relatează Fanpage

1200-2024022313142 (9)
Giampiero Riccioli, în stânga și cei doi îngrijitori uciși

Conform acuzațiilor, ambele victime, care lucrau ca îngrijitori pentru tatăl lui Riccioli, au fost ucise ca act de răzbunare după ce au denunțat maltratarea bătrânului de către fiul său.

Descoperirea tragică a corpurilor lor, îngropate în curtea vilei lui Riccioli, a venit la ani de zile după dispariția lor misterioasă în mai 2014, aducând un final sumbru unei căutări extinse care a captivat publicul italian, inclusiv telespectatorii emisiunii „Chi l’ha visto?” de pe Rai3.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
La scoperta dei cadaveri, tre anni fa (Immagini Polizia) (1)
Locul unde erau ascunse cele două cadavre

Detalii oribile despre moartea lor au ieșit la iveală după exhumarea resturilor în februarie 2022.

Anchetatorii susțin că victimele au fost legate, forțate să îngenuncheze și apoi împușcate în cap, înainte de a fi îngropate în grădina unde mai târziu a fost construit un grătar de zidărie.

Când autopsia a dezvăluit modul în care au fost uciși cei doi îngrijitori, Giampiero Riccioli a fost arestat.

La aflarea veștii că rămășițele umane ale celor doi au fost găsite, bărbatul a încercat să fugă pentru a-și pierde urma, dar a fost localizat și reținut de forțele de ordine în timpul nopții.

Condamnarea sa definitivă la închisoare pe viață marchează încheierea unui caz care a șocat comunitatea locală și a atras atenția asupra violenței ascunse care poate exista în spatele ușilor închise.

Distribuie acest articol