Doi moldoveni au ucis în bătaie un italian. Rezultatul anchetei: l-au confundat cu un hoț

O eroare aparent banală s-a transformat într-o tragedie care a șocat comunitatea din Mestre, provincia Veneția.

Lorenzo Nardelli, un bărbat în vârstă de 32 de ani, a fost ucis în data de 8 august de doi verișori moldoveni după ce a greșit ușa și etajul unui bloc de apartamente unde se presupune că avea o întâlnire cu o damă de companie.

Potrivit investigațiilor efectuate de echipa de poliție mobilă din Venezia, Lorenzo Nardelli a avut o întâlnire cu o femeie pentru seara respectivă.

Din nefericire, în loc să folosească „scara A” a clădirii, bărbatul a luat-o pe „scara B” și a ajuns în fața apartamentului a doi bărbați moldoveni, Radu și Marin Rusu, în vârstă de 32, respectiv 35 de ani.

Ușa fiind deschisă, italianul a intrat în apartamentul celor doi moldoveni, presupunând că este locul întâlnirii. Ci doi, care mâncau la masă și serviseră un pahar în plus, l-au confundat pe Nardelli cu un hoț, și l-au urmărit până la lift, unde l-au lovit până l-au ucis.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
c8ecd2dd-2095-44c1-98cc-c8b8fb475752
Blocul în care a avut loc crima

„Eroarea fatală a victimei reconfigurează complet poziția clienților noștri. Credem că nu se poate mai vorbi de omor premeditat, ci eventual de un exces de autoapărare”, a declarat avocatul celor doi bărbați moldoveni, Giorgio Pietramala. Cu toate acestea, Parchetul păstrează acuzația de omor.

Din analiza efectuată asupra telefonului victimei, investigațiile au dus și la identificarea femeii cu care acesta avea o întâlnire. Aceasta a confirmat că a avut o întâlnire cu Nardelli și chiar ea i-a deschis ușa de la intrarea blocului.

De asemenea, femeia i-a specificat la interfon că se află la „scara A” a clădirii, informație pe care, în mod tragic, bărbatul nu a înțeles-o sau nu a urmat-o corect.

1200-2023083013046 (1)
Lorenzo Nardelli, Marian și Radu Rusu. Sursa foto: Nuova Venezia

Cazul continuă să fie în atenția opiniei publice, în special în contextul în care audierea în justiție este programată pentru data de 8 septembrie.

Cu multiple aspecte încă neclare, tragedia ridică întrebări serioase despre confuzia și pericolele care pot rezulta dintr-o simplă eroare de adresă.

Distribuie acest articol