Doi morți la Veneția, apă înaltă în urma celei mai puternice maree din ultimii 50 de ani

Veneția se confruntă cu o situație deosebită de vreme rea, două persoane au decedat din cauza apei înalte care a invadat orașul italian. În ultimele ore s-a înregistrat cea mai puternică maree din ultimii 50 de ani. Matteo Salvini a anunţat pe reţeaua de socializare Twitter că două persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundațiilor din Veneția.

Foto: Venezia Today

Celebrul oraș italian a fost lovit de cea mai semnificativă maree din ultimii 50 de ani, turiştii fiind nevoiţi să-şi caute adăpost pe străzile inundate, în timp ce vântul puternic a provocat valuri în celebra Piaţă San Marco. Nivelul apei a ajuns până la 1.87 metri înălţime  au declarat reprezentanţii de la Centrul de Monitorizare. Doar o singură dată de la începerea înregistrării datelor în 1923 a mai avut loc un astfel de eveniment, în anul 1966 când nivelul apei a ajuns la 1.94 metri înălţime.

„Avem de-a face cu o maree excepţional de mare. Toată lumea a fost mobilizată pentru a face faţă urgenţei”, a spus primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro, pe Twitter. Inundaţiile excepţionale, pentru care a dat vina pe criza climatică, au fost „o rană care va lăsa o cicatrice permanentă”, a mai adăugat Brugnaro.

Foto: Venezia Today

Presa italiană a relatat că un localnic în vârstă de 78 de ani a fost ucis de un şoc electric după ce locuinţa sa a fost inundată.

Începând din anul 2003, un proiect major de infrastructura a fost pus în practică pentru a proteja orașul, dar a fost afectat de depășirea costurilor planificate, scandaluri și amânări.

Piața San Marco este afectată în special de fluxurile ridicate, fiind situată într-una dintre cele mai joase zone ale Veneției.

Foto: Venezia Today

Patrimoniu în pericol

Din păcate, alături de Veneția și alte binecunoscute locuri turistice din Europa s-ar putea „alătura” Veneției pe lista patrimoniilor UNESCO în pericol. Lacurile din Parcul Național Plitvice (Croația) și Centrul istoric din Viena (Austria) sunt doar câteva dintre acestea.

Trimite acest articol și prietenilor tăi

Te-ar mai putea interesa

Publicitate
Trimite acest articol și prietenilor tăi