Doi români arestați în Italia pentru moartea italianului ucis în bătaie: „I-au dat cu piciorul în față ca și cum ar fi lovit o minge”

Cei doi români care l-au ucis pe Alessandro Castellaccio, asistent medical în vârstă de 41 de ani din Tivoli, pe 18 iunie, au fost arestați sub acuzația de omucidere voluntară.

„I-au dat cu piciorul în față ca și cum ar fi lovit o minge”, au povestit carabinierilor unii martori ai atacului brutal. În schimb, muncitorul român cu care victima a avut inițial o ceartă este liber. El nu este nici măcar cercetat în acest caz, informează Il Giornale.

photo_2023-06-28_18-17-00
Alessandro Castellaccio

Arestarea celor doi români, ambii rezidenți în Tivoli, a avut loc în zorii zilei de miercuri, 28 iunie. Măsura de arest a fost executată de Compania Carabinieri Tivoli la dispoziția Procuraturii Republicii.

Pe lângă activitatea rapidă și eficientă de investigație condusă de militari, mărturiile numeroase ale persoanelor care au asistat la agresiunea violentă au fost decisive.

Imaginile capturate de camerele de supraveghere de la locul incidentului au fost, de asemenea, fundamentale, acestea permițând identificarea presupușilor responsabili ai omuciderii în mai puțin de o săptămână.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Atacul brutal a avut loc în după-amiaza zilei de 18 iunie pe via Domenico Giuliani, în Tivoli. Conform investigațiilor militare, Alessandro Castellaccio a reproșat unui grup de români care beau bere în fața unui bar din centru că ascultau muzică la volum prea mare.

„Nu puteți face ce vreți, nu sunteți acasă”, le-ar fi spus italianul. Unul din grup a reacționat invitându-l să tacă din gură.

Acesta a fost începutul unei dispute, care a degenerat apoi într-o masacru violent. Românul cu care a început cearta s-a retras, dar doi compatrioți au decis să-l răzbune și au sărit la bătaie.

Alessandro a fost înconjurat de agresori și lovit cu pumnii și picioarele. Deși era inconștient, la pământ, cei doi români au continuat să îl lovească cu picioarele în față „ca și cum ar fi dat cu piciorul într-o minge”, a povestit unul dintre cei prezenți.

Italianul a fost dus cu o ambulanță la spitalul San Giovanni Evangelista din Tivoli. Starea lui de sănătate a fost încă de la început critică, astfel că a fost transferat la Spitalul Universitar Umberto I din Roma.

A luptat între viață și moarte timp de șase zile, până când, în noaptea de sâmbătă, inima lui a încetat să mai bată. Procuratura din Tivoli a dispus autopsia pentru a determina cauzele decesului.