Doi români arestați, Vasile și Sorin furau mașini în Italia

Vasile Sebastian Grigore, în vârstă de 22 de ani și Sorin Paloși, 25 de ani, au fost arestați în noaptea de vineri spre sâmbătă, 10 august 2019, în localitatea Chieti din Abruzzo, după ce au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să fure un automobil din centrul orașului.

Totul a început în jurul orei 2:30 de vineri noaptea, relatează surse locale, când o patrulă a carabinierilor a observat două persoane ascunse în spatele unui automobil Fiat Panda de culoare albastră care avea portierele din dreapta deschise. Mașina era parcată lângă un automobil Matiz și unul Citroen C3.

Carabinierii s-au apropiat de mașina Fiat pentru verificări detaliate, dar cele două persoane, doi bărbați mai exact, au încercat să fugă. Militarii au reușit să-i blocheze imediat și au încercat să-i identifice. Unul dintre ei avea asupra sa cartea de identitate și a fost identificat ca fiind Sorin Paloși, cetățean român în vârstă de 25 de ani. Celălalt nu avea documente asupra sa, așadar s-a gândit să dea un nume fals, dar nu a durat mult până când carabinierii au descoperit adevărata sa identitate, numele său fiind Vasile Sebastian Grigore, cetățean român și el, în vârstă de 22 de ani și cu mai multe antecedente penale înregistrate.

Ulterioare verificări au scos la iveală că mașina Fiat Panda, în spatele căruia se ascundeau cei doi infractori, a fost furată în data de 1 iulie 2019 din localitatea Tollo, de lângă Chieti. Mai multe instrumente folosite a ușura munca hoților de mașini, printre care și un aparat care i-ar fi ajutat la pornirea automobilelor, au fost găsite de carabinieri în interiorul mașinii Fiat Panda, în timp ce între mașinile Fiat și Matiz a fost găsit un cablu de tractare.

Uneltele găsite în mașina Fiat Panda pe care cei doi români le foloseau pentru a fura automobile

Infractorii au fost arestați așadar cu acuzația de tentativă de furt calificat, furt și posesie nejustificată de unelte folosite pentru efracție. Grigore a fost denunțat și pentru declarație falsă în privința identității sale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei doi români nu ajung la pușcărie deocamdată, judecătoarea Chiara Di Gerio dând ordin ca Vasile Sebastian Grigore să fie pus sub arest la domiciliu, în ciuda faptului că procurorul Natascia Troiano a cerut să fie închis în penitenciar, în timp ce Sorin Paloși este obligat să semneze condica zilnic la carabinierii din Chieti.