Doi români au fost prinși când furau 50 de oi în Italia. Unul dintre ei era chiar ciobanul turmei

Un italian, doi români și un polonez au fost arestați în timpul nopții la Gardolo, în provincia Trento, din nordul Italiei, după ce au fost prinși în flagrant încercând să fure oi în valoare de 20 000 de euro, informează Il Dolomiti.

Oile aparțineau unor ferme din Val dei Mocheni și erau aduse la pășune, lângă Spini di Gardolo, în mediul rural din Trentino. Ciobanul turmei, un român în vârstă de 37 de ani, a acționat cu alți trei complici.

Având în vedere abilitatea și profesionalismul său în gestionarea turmelor, păstorul român a câștigat încrederea angajatorilor, până când – din cauza „pierderii” unor capete de oi – au început să aibă suspiciuni în cel privește pe angajatul lor.

Când suspiciunile au devenit mai întemeiate, au decis să anunțe carabinierii care i-au surprins pe cei patru în timp ce își însușeau o parte din turmă. Un italian de 45 de ani, un român și un polonez, ambii de 30 de ani, cu colaborarea ciobanului român încărcaseră deja 50 de oi într-un camion și erau gata să plece.

Doi români au fost prinși când furau 50 de oi în Italia. Unul dintre ei era chiar ciobanul turmei

Complicii sosiseră intenționat din Emilia Romagna și, la vederea forțelor de ordine, nu s-au opus arestării, în timp ce păstorul turmei a fugit încercând să-și piardă urmele. În câteva minute a fost blocat de militarii italieni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Oile, a căror valoare totală se ridică la aproximativ 20.000 de euro, au fost returnate proprietarilor, în timp ce camionul a fost confiscat.

Astăzi, vineri 8 octombrie, cei patru bărbați arestați vor fi aduși în fața judecătorului unde vor trebui să răspundă pentru acuzația de furt agravat în competiție.