Doi români au intrat în Italia cu parfumuri de firmă de 6 500 de euro, forțele de ordine le-au confiscat produsele

Doi cetățeni români care au intrat în Italia cu parfumuri de firmă în valoare de mii de euro au rămas fără produsele respective după ce agenții vamali din Varese și militarii de la Garda Financiară din Gaggiolo le-au confiscat produsele. Potrivit publicației locale Prima Saronno, conaționalii noștri nu dețineau chitanțe sau facturi care să justifice posesia acestor parfumuri.

Agenții vamali și de la Garda Financiară au confiscat 91 de parfumuri de firmă.

În urmă cu câteva zilele, forțele de ordine au oprit și supus unui control de rutină o mașină la bordul căreia circulau două persoane de naționalitate română care aveau ca destinație finală Italia. Controlul efectuat de agenți asupra autoturismului a scos la iveală faptul că aceștia transportau 91 de parfumuri ale unor renumite mărci, în valoare totală de peste 6 500 de euro.

Având în vedere că cei doi români nu aveau chitanțe prin care să poată dovedi proveniența acestor produse, militarii de la Garda Financiară au fost nevoiți să le confiște în conformitate cu art. 301 din TULD (Testo Unico della Legge Doganale –  Testul Unic al Legii Vămilor).