Doi români care pescuiau ilegal în Italia, amendați cu 30.000 de euro

Doi cetățeni de naționalitate română au fost surprinși în timp ce practicau pescuitul ilegal în Lago di Chiusi din Toscana. Cei doi au fost prinși în timp ce retrăgeau o plasă de pescuit din apă, care conținea peste 500 de exemplare de crap, depășind cu mult limita legală de pescuit.

După ce au primit mai multe sesizări privind existența de rețele de pescuit în apă, autoritățile au demarat o anchetă și au depistat activitatea de pescuit nocturn a celor doi bărbați. Aceștia foloseau o barcă și au fost prinși tocmai când retrăgeau din apă plasele de pescuit.

Militarii forestieri din Chiusi au confiscat barca și plasa de pescuit din nylon în lungime de 100 de metri, precum și cele 500 de exemplare de crap. Pescarii români au primit amenzi administrative în valoare de aproape 30.000 de euro, informează Qui News Siena.

În Lago di Chiusi este permis numai pescuitul amator cu undiță sau cu bilă, respectând limite stricte de captură, care pentru specia de crap este de cel mult cinci exemplare. Astfel, este interzisă folosirea echipamentelor de pescuit profesionist, cum ar fi plasele care pot provoca daune semnificative echilibrului biologic al lacului.

Autoritățile recomandă respectarea legii și a reglementărilor de pescuit din Lago di Chiusi, pentru a preveni daunele asupra mediului și pentru a asigura protecția speciilor de pește aflate în această zonă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI