Doi români din Italia găsiți morți în casă, otrăviți cu gaze toxice în timp ce dormeau

Doi cetățeni români au fost găsiți în această dimineață de vineri, 10 decembrie, decedați în locuința lor din localitatea Monte, comuna Brienza, în provincia Potenza (Basilicata). Din primele cercetări a rezultat că cei doi au decedat în urma intoxicației cu gaz provenit de la o butelie, informează ANSA.

Conaționalii noștri, în vârstă de 28 și respectiv 22 de ani, lucrau la pădure, dar de o săptămână nu s-au mai prezentat la lucru. Cum nu le stătea în fire să lipsească atât de mult, colegii s-au îngrijorat de absența lor și au mers să vadă ce s-a întâmplat. Astfel a fost descoperită tragedia care a pus capăt vieții celor doi români.

La fata locului au intervenit carabinierii, pompierii și echipajul sanitar de la 118. Pentru cei doi muncitori nu a mai fost nimic de făcut.

Trupurile lor au fost găsite în camera în care dormeau de obicei. În aceeași încăpere pompierii au găsit o butelie cu gaz, folosită probabil pentru încălzire și de la care victimele au inspirat gaze toxice.

Cei doi tineri români au murit „în urmă cu cel puțin o săptămână”. Acesta este unul dintre detaliile care a reieșit după o primă reconstituire realizată de carabinierii Comandamentului Provincial Potenza.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol