Doi români din Italia infectați cu COVID au părăsit carantina și au ieșit la plimbare. Opriți de carabinieri

Doi români, în vârstă de 40 de ani fiecare, au fost depistați de carabinieri vineri, 19 noiembrie, pe străzile localității Petrella Salto, deși trebuiau să stea în carantină, fiind infectați cu Covid-19, informează Rieti in Vitrina.

Carabinierii secției de poliție din Petrella Salto (provincia Rieti din regiunea Lazio) au denunțat, pentru infracțiunea de nerespectare a măsurilor emise de Autoritatea de Sănătate Locală (ASL), un cuplu format dintr-un bărbat și o femeie, ambii de cetățenie română.

Cei doi sunt rezidenți în comuna Varco Sabino și, deși testați pozitiv la Covid-19, au fost surprinși în timp ce se plimbau liniștiți pe străzile din Petrella Salto.

Tot vineri, 19 noiembrie, carabinierii de la „Aliquota Radiomobile della Compagnia di Cittaducale” au denunțat o tânără din Castel Sant’Angelo la Parchetul din Rieti pentru aceeași infracțiune.

Tânăra, în vârstă de 18 ani, în ciuda faptului că a primit o măsură de izolare de la ASL Rieti, având rezultat pozitiv la testarea Covid-19, a fost găsită conducând mașina pe autostradă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ambele circumstanțe, părțile interesate nu au oferit organelor de control nicio explicație plauzibilă a unei situații de urgență care să justifice părăsirea locului de carantină.

Controalele efectuate de carabinieri au avut ca scop respectarea legislației Covid-19 într-o perioadă de creștere a numărului de infecții pe întreg teritoriul Italiei.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20