Doi români din Italia, soț și soție, morți de COVID la o lună unul de altul

Soț și soție uciși de Covid în mai puțin de o lună, aceasta este realitatea tragică a familiei Stănescu, originară din România, care locuia de mai mulți ani la Stiava, o fracțiune din comuna Massarosa, în provincia Lucca din Toscana.

Berta Stănescu, în vârstă de 70 de ani, a avut aceeași soartă ca a soțului ei, Carol, 74 de ani, relatează publicația La Nazione. Amândoi infectați cu virusul Sars-Cov-2 au murit la o lună distanță unul de altul.

Berta a decedat duminică, 19 septembrie, la spitalul San Luca din Lucca, unde era internată de câteva săptămâni în secția de terapie intensivă. Numai cu o lună în urmă, pe data de 20 august, soțul ei a murit în același spital și din cauza aceleași boli. Medicii au făcut tot posibilul pentru a-i ține în viață, dar niciunul dintre cei doi soți nu a avut tăria să lupte cu virusul.

Rămân în urma lor copiii și nepoții, care locuiesc și ei în Italia. La numai o lună după ce și-au înmormântat tatăl, aceștia pregătesc funeraliile mamei și bunicii lor.

„Dumnezeu să-l odihnească în pace pe bunicul nostru”, scria pe Facebook un nepot al celor doi români. „Îți mulțumesc bunicule că m-ai crescut că m-ai educat frumos, tu, bunica și părinții mei și că mi-ai oferit toată iubirea pe care ar fi putut să și-o dorească un nepot. Dumnezeu să te aibă în paza lui și să te odihnească în pace, dragul meu bunic. Și să nu uiți promisiunea pe care ți-am făcut-o. Te iubesc!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acum, acestei dureri se adaugă și cea a pierderii bunicii sale.