Doi români reveniți din străinătate au deschis o afacere de succes în România: „Bani putem face oriunde”

Doi soți români, Isabela şi Răzvan Bobdan, s-au întors după zece ani petrecuți în Germania, unde au acumulat cunoștințe în industria saloanelor de înfrumuseţare şi au decis să pună pe picioare o afacere de același gen în România. Ei au deschis în vara anului trecut Beauty Studio Artist la Sibiu, cu o investiție de 15.000 de euro.

Isabela a povestit pentru Ziarul Financiar:

„Pe 7 iunie 2021 am făcut firma, iar salonul a început să funcţioneze din luna august. Fondurile au fost proprii, pentru că am avut mare parte din aparatură şi scaune de la cele două saloane pe care le-am deschis în Germania. Investiţia pe care am făcut-o a fost strict pentru acest spaţiu şi s-a ridicat la 15.000 de euro. Povestea noastră în industria de beauty a început în Germania. De peste cinci ani urmăm cursuri acreditate şi de perfecţionare, care au însemnat o investiţie de peste 10.000 de euro. De mai bine de 16 ani studiem acest domeniu din pasiune, după care ne-am hotărât să facem totul profesional. În Germania am deschis primul salon, iar în România ne-am întors din cauza unor probleme personale şi am decis să rămânem aici pentru că am realizat că bani putem face oriunde şi ne-am dorit să fim alături de familie.”

Isabela este specializată pe partea de cosmetică, manichiură şi dermopigmentare, iar soţul său Răzvan pe partea de frizerie şi coafor. Ei sunt exemplu că în țara noastră lucrurile au început să se schimbe și mulți dintre conaționalii plecați peste hotare, cu un pic de efort, ar putea reveni și deschide o afacere profitabilă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Profitul salonului a ajuns, până acum, la circa 4.000 de euro pe lună, iar targetul pentru perioada următoare pe care cei doi fondatori l-au setat este de 7.000 de euro pe lună. „Am vrea să ajungem, la finalul unui an întreg de funcţionare, la circa 60.000 de euro.”

Isabela Bobdan a mărturisit că, deși este mai complicat să fii antreprenor în România decât în Germania, nu ar mai pleca din țară niciodată:

„Eu nu aş mai pleca din România. Este o ţară foarte frumoasă şi dacă noi toţi contribuim fiecare şi facem câte ceva pentru România, ea se va schimba în bine. Consider că deja s-a schimbat în mai bine faţă de acum zece ani, când noi am plecat în Germania”, a conchis aceasta.

Articolul complet pe zf.ro