Doi români s-au întors din străinătate și au deschis o firmă de curățenie. „Nicăieri nu e mai bine ca acasă”

Robert Bădin și Mădălina Buta, doi tineri originari din Târgu Jiu, au inițiat o afacere inovatoare în domeniul serviciilor de curățenie, după o perioadă semnificativă petrecută în Germania, informează publicația As în Gorj.

Noul proiect, firma de curățenie „Celestial”, promite să revoluționeze standardele de curățenie din orașul lor natal, inspirându-se din experiența acumulată peste hotare.

Captură de ecran 2024-04-22 204836
Robert Bădin și Mădălina Buta. Sursa foto: As în Gorj

Robert a plecat în Germania la vârsta de 20 de ani. Acolo a lucrat în construcții, alături de părinții săi, până a realizat că nu era calea pe care dorea să o urmeze.

„Am lucrat la o companie de montat și demontat schele, dar simțeam că nu e locul meu acolo și știam că trebuie să fac altceva. De mic mi-am dorit să fiu antreprenor și să fiu pe cont propriu”, a mărturisit Robert.

Mădălina, iubita și partenera sa de afaceri, a mers în Germania în vacanță și a decis să rămână la Robert, să își continue studiile online. Nereușind să se adapteze complet la viața din Germania, cuplul a ales să se întoarcă în România pentru a începe un nou capitol:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Am vândut mașina pe care o dețineam pentru a pune bazele firmei de curățenie. A fost un drum lung și anevoios până a ne decide în ce să investim banii.

Iubita mea are o afinitate, plăcere, chiar obsesie pentru curățenie așa că am decis să încercăm cu un astfel de business.

Ideea firmei de curățenie a fost a ei deoarece și-a dorit să împărtășească această iubire față de curățenie și cu alte persoane. A vrut ca serviciile de curățenie să ușureze viața unui om, a omului care nu are timp, e obosit sau căruia nu îi place să facă această activitate.

Din perspectiva noastră, serviciile de curățenie sunt mult mai dezvoltate în Germania față de România. În țara noastră oamenii sunt sceptici și puțin dezinformați cu privire la niște servicii de curățenie de calitate și profesionale.

Am vrea să se schimbe mentalitatea și percepția omului. Românul să nu își mai denigreze țara și să creadă că și la noi totul este posibil dacă lupți”, a transmis Robert.

299513242_107938865360300_6563718818795355642_n

În mai puțin de doi ani, firma „Celestial” a cunoscut o expansiune rapidă, cu mulți clienți mulțumiți. Robert și Mădălina plănuiesc să extindă serviciile în alte orașe mari ale țării:

„Dorim să formăm mai multe echipe și să acoperim cât mai multe locații. Încercăm să ducem curățenia la alt nivel. Ca o locuință să fie perfectă, pentru noi, aceasta trebuie să fie curățată, igienizată, organizată și frumos decorată”, a împărtășit Robert entuziasmat.

Robert și Mădălina sunt un exemplu de succes și dedicație pentru tinerii care aspiră să se întoarcă în România și să își urmeze pasiunile.

„Avem 24 de ani și nu ne-am mai întoarce în Germania, deoarece aici am reușit să realizăm ce ne-am propus. Să fim proprii noștri șefi, să dezvoltăm o idee, un concept, să oferim servicii de calitate”, a concluzionat Robert.

El a mai oferit un sfat valoros pentru tinerii plecați în străinătate:

„Gândiți-vă ce vă place cel mai mult să faceți și puneți în practică, chiar dacă va fi greu. Luptați pentru idealurile voastre, pentru că totul este posibil.”

Prin experiența lor, Robert și Mădălina demonstrează că întoarcerea acasă și începerea unei afaceri poate fi nu doar o necesitate, ci o oportunitate de a construi ceva durabil și personal.

„Nu ne-am mai întoarce în Germania pentru că în niciun loc nu este mai bine ca acasă”, a mai transmis Robert, evidențiind legătura profundă pe care cei doi tineri o simt față de locul lor natal.