Doi români, tată și fiu, eroi în Italia. Au salvat o femeie care a căzut cu mașina într-un canal cu apă

„Îmi voi aminti mereu de ei ca fiind îngerii mei.”

Acestea sunt cuvintele spuse de Anna Bertolini, o femeie de 63 de ani din Bovolone, provincia Verona (Veneto) despre doi cetățeni români care au scos-o din mașină după ce a căzut într-un canal cu apă.

Episodul s-a petrecut în jurul orei 09:00 din dimineața zilei de miercuri, 5 aprilie 2023, pe Strada Provincială 47, la periferia localității Cerea din aceeași provincie menționată mai sus.

Potrivit publicației locale Verona, femeia circula la bordul unui autoturism Fiat 600 când o anvelopă a explodat și a pierdut controlul volanului, ajungând astfel cu mașina în apa canalului Menago.

romani-eroi-cerea-20230406
Imagine de la locul accidentului. Foto: captură video larena.it

Doi bărbați români, tată și fiu, rezidenți în localitatea Ostiglia din provincia Mantova, se aflau în trecere pe acolo chiar în acel moment și nu au ezitat deloc să sară în ajutorul femeii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„S-a petrecut totul într-o clipă și aproape că nici n-am înțeles ce se întâmplă. Am auzit o bubuitură puternică din senin și mașina a început să derapeze.

Am încercat în toate felurile să rămân pe carosabil, dar n-am reușit și în câteva secunde m-am trezit în canal împreună cu Emily, cățeaua mea.

Apa, de care dintotdeauna am avut frică, ajunsese deja la nivelul scaunului. Am început să strig după ajutor cu toată puterea pe care o aveam în mine și, în scurt timp, am văzut că veneau spre mine doi bărbați, despre care am aflat apoi că sunt tată și fiu.

Sunt îngerii mei. Au încercat mai întâi să deschidă portiera, apoi să spargă geamul din spate. Unul dintre ei s-a și rănit.

În cele din urmă au reușit să mă scoată pe mine și pe Emily pe geamul din față”, a povestit Anna Bertolini.

După ce au pus-o pe femeie în siguranță, conaționalii noștri s-au întors imediat la mașină și au scos geanta acesteia și alte lucruri personale din autoturismul ei.

Tatăl și fiul români au sunat apoi la 112 și au cerut ajutor pentru victima accidentului rutier, apoi au lăsat-o în grija personalului medical intervenit la fața locului împreună cu pompierii și carabinierii.

„Sunt două persoane excepționale”, a mai spus Anna despre românii noștri. „În agitația momentului am și uitat să le mulțumesc. Dar o voi face în curând, având în vedere că pot să iau legătura cu ei prin intermediul fratelui meu.”

- Continuarea după publicitate -

„Îmi voi aminti mereu de ei ca fiind îngerii mei”, a conchis italianca de 63 de ani.

@rotalianul