Doi șoferi români de TIR prinși în Italia cu 75 de imigranți clandestini înghesuiți în remorcă

Un TIR în care erau înghesuiți 75 de imigranți clandestini a fost interceptat de carabinieri sâmbătă, 12 iunie 2021, pe autostrada A4 din Italia, în apropierea cabinei de taxare din Latisana, în provincia Udine din regiunea Friuli-Venezia Giulia.

Automarfarul era înmatriculat în România, iar în cabină se aflau doi șoferi de naționalitate română, scrie publicația locală Il Piccolo.

Din primele informații reiese că imigranții proveneau din țări precum Pakistan, Afghanistan și Bangladesh, iar circa 10 dintre ei se simțeau rău din cauza căldurii și unul dintre aceștia a ajuns în stare gravă la spital.

TIR-ul a circulat multe ore în soare, iar temperatura în remorcă era foarte ridicată, lucru care a dus la deshidratarea multora dintre imigranții clandestini.

Carabinierii din Latisana au fost cei care au oprit automarfarul românesc pentru un control de rutină în jurul orei 18:00 de ieri seară și, după ce au constatat prezența numărului mare de imigranți în remorcă, au solicitat ajutorul agenților de la Polizia Stradale și a paramedicilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Imagine de la fața locului unde a fost oprit TIR-ul. Foto: Il Piccolo

Mai multe echipe de polițiști și paramedici au intervenit astfel la fața locului, aducându-le sticle cu apă imigranților și oferindu-le îngrijiri medicale.

Starea de sănătate a unuia dintre pasagerii clandestini era foarte gravă și a fost internat în spital în stare critică, mai precizează sursa citată.

Cei doi șoferi români de TIR au fost reținuți și, foarte probabil, vor fi puși sub arest preventiv de către autoritatea judiciară locală.