Doi șoferi români din Italia prinși în timp ce furau produsele pe care trebuiau să le livreze la clienți

Doi cetățeni români din Italia, angajați ca șoferi de camion ai unei firme ce transportă bunuri pentru Amazon, au fost prinși în flagrant de carabinieri în timp ce mutau bunurile, care ar fi trebuit să ajungă la clienți, din camioanele firmei în mașina personală a unuia dintre ei.

Cei doi români au fost văzuți de o patrulă a carabinierilor în jurul orei 11:30 de vineri, 12 martie 2021, în timp ce mutau din camioane în mașina personală mai multe pachete cu conținut diferit. Totul se întâmpla în plină zi, chiar în parcarea firmei de transport pentru care aceștia lucrau, situată pe via Strinati din orașul italian Piacenza.

Carabinierii au găsit în apropierea celor două camioane conduse de șoferii români mai multe pachete deja desfăcute și fără eticheta de expediere, pregătite pentru a fi puse în mașina unuia dintre ei. Alte pachete, în schimb, se aflau deja în portbagajul autoturismului, susțin militarii.

Interogați de carabinieri asupra acestui fapt, cei doi camionagii au declarat că marfa le-a fost vândută de câțiva colegi de-ai lor. Cu toate acestea, nu au reușit să demonstreze asta sub nicio formă, motiv pentru care forțele de ordine au fost nevoite să pună imediat sub sechestru produsele găsite în posesia lor.

O parte din bunurile furate de cei doi șoferi.

Toată marfa furată de șoferii români – echipament de lucru, diferite unelte, trotinete electrice, laptopuri și alt material IT – se ridică la o valoare de circa 10 000 de euro, au precizat anchetatorii. Cei doi bărbați, amândoi în vârstă de 36 de ani, au fost astfel denunțați pentru furt și riscă acum între 2 și 8 ani de închisoare, plus o amendă între 516 și 10 329 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI