Doi soți din Italia se zbat între viață și moarte după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare, culese dintr-o zonă verde a orașului

Un grav incident s-a petrecut recent în Treviso, unde un cuplu a fost otrăvit după ce a consumat ciuperci culese dintr-o zonă verde a orașului.

Aceștia au ajuns la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Ca’ Foncello din Treviso cu simptome gastrice severe, generate de o intoxicație cu ciuperci otrăvitoare.

Diagnosticul a fost confirmat de Tehnicienii de Prevenție și Experți Micologi ai Ulss 2, care au fost alertați imediat de personalul medical, menționează Corriere della Sera.

Cei doi soți sunt internați în secția de medicină de urgență cu insuficiență hepatică severă.

În urma unei examinări macroscopice, micologii, experți care se ocupă cu studiul bolilor cauzate de ciuperci, au identificat printre specimenele culese de cuplu exemplare de Lepiota de dimensiuni mici, o specie extrem de otrăvitoare datorită conținutului ridicat de amatoxine.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Aceste ciuperci sunt responsabile de intoxicații grave și consumul lor trebuie evitat cu orice preț.

Din nefericire, acesta nu este un caz izolat, în această perioadă înregistrându-se mai multe incidente grave de intoxicație cu ciuperci.

Autoritățile subliniază necesitatea controlului riguros al ciupercilor culese înainte de a le consuma, pentru a evita astfel de situații periculoase.