Doi soți români au primit ilegal de la statul italian 12 000 de euro. Acuzați de declarații false

Doi soți români din localitatea Marta, provincia Viterbo (Lazio), care figurau ca fiind angajați, încasau ilegal venitul de cetățenie. Ancheta carabinierilor a stabilit că suma totală a beneficiului oferit de la bugetul de stat și încasată de cei doi conaționali este de aproximativ 12 000 euro.

Conform Tuscia Web, în urma unor verificări militarii din cadrul secției din Marta au observat că, deși soțul era angajat în domeniul agricol și soția era funcționară, cuplul primea în mod ilegal venitul de cetățenie din partea statului italian. Din cercetări reiese că aceștia au completat cererile pentru obținerea beneficiului, dar nu au specificat faptul că sunt angajați, prejudiciind astfel statul italian.

„Primeau venitul de cetățenie fără a avea dreptul. Au fost denunțați și indemnizația a fost blocată, totalul sumelor încasate fiind de 12 000 de euro” se arată într-un comunicat al carabinierilor.

„Carabinierii din cadrul secției din Marta, împreună cu colegii de la secția din Viterbo, după o anchetă minuțioasă, au descoperit că doi soți rezidenți în Marta, de origini române, deși lucrau și primeau salarii, el de la o societate agricolă și ea ca funcționară, aceștia omiteau să specifice acest aspect în cererea pentru venitul de cetățenie, reușind astfel în mod ilegal să obțină beneficiul, suma totală a încasărilor fiind de peste 12 000 de euro. Cuplul a fost denunțat și venitul blocat”, mai precizează nota carabinierilor.