Doi tineri români arestați în Italia, prinși în fragrant în timp ce furau mașini și numere de înmatriculare

Doi tineri români au fost arestați în Italia, în noaptea zile de luni spre marți, 28 decembrie 2021, după ce au fost prinși în flagrant în timp ce furau numerele de înmatriculare ale unor mașini din localitatea Dornom, provincia Pavia din Lombardia. Cei doi tineri au fost prinși, de asemenea, și în posesia unor autoturisme furate, relatează ziarul Il Giorno.

Potrivit sursei citate, carabinierii au fost solicitați în toiul nopții de către locatarii de pe via Suor Ermanna Patron, care au observat unele persoane suspecte ce se învârteau în zonă. Sosiți la fața locului, militarii italieni au surprins un bărbat care se ascundea sub o mașină, rezultată apoi ca fiind furată, în timp ce un complice de-ai săi a fost prins când schimba numerele de înmatriculare la un autoturism Renault Express care tocmai fusese furat de pe via San Bartolomeo, situată în apropiere.

Carabinierii i-au identificat pe cei doi infractori ca fiind cetățeni români, unul în vârstă de 21 de ani și pe nume Valentin Ilie, iar celălalt în vârstă de 26 de ani și cu numele Ionuț Ghimpu. Foarte probabil aceștia nu lucrau singuri, ci mai aveau și alți complici, dar care au reușit să fugă la vederea forțelor de ordine.

De precizat, totodată, și faptul că Ghimpu nu avea antecedente penale, dar Ilie avea pe numele său un mandat de arestare eliberat de Tribunalul din Milano pentru alte încălcări ale legii.

De asemenea, carabinierii au reușit să recupereze, datorită acestor arestări, și un autovehicul Renault Master furat din localitatea Erba, provincia Como, la data de 18 decembrie. Pe această mașină erau montate, însă, niște numere de înmatriculare care aparțineau unui autoturism Toyota Yaris furat din localitatea Verdello, provincia Bergamo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe lângă acestea, oamenii legii au mai recuperat și o mașină Fiat Punto, furată chiar în Ajunul Crăciunului din Zingonia, tot în provincia Bergamo, și care avea numele de înmatriculare ale unui autoturism Ford Fiesta furat din Parabiago, provincia Milano.

De pe via Ferraris, în schimb, aflată în apropierea străzii unde au fost prinși în flagrant cei doi hoți români, aceștia au furat numerele de înmatriculare de la un automobil Ford Ka și unul Renault Clio.

Numerele de  înmatriculare și mașinile furate au fost restituite proprietarilor de drept, iar Valentin Ilie și Ionuț Ghimpu urmează să fie judecați pentru furt și vânzare de bunuri furate.

Distribuie acest articol