Doina Botez, artistă plastică româncă, decedată în Italia. „Va rămâne permanent în memoria noastră”

Doina Botez, artistă plastică româncă stabilită la Roma de peste 30 de ani, a decedat la vârsta de 72 de ani.

Doina Botez lasă în urma sa o bogată moștenire culturală și artistică prin lucrările sale plastice și grafice prezentate, de-a lungul timpului, în zecile de expoziții personale. Printre temele abordate de artistă s-a aflat și protestul împotriva regimurilor totalitare, se menționează pe pagina Ambasadei României în Italia.

„Artistă desăvârșită, Doina Botez s-a remarcat și ca membru valoros al comunității românești din Italia. Voce feminină românească consacrată în diaspora de la Roma, Doina Botez a participat activ la viața comunității de aici. Nu în ultimul rând, prin opera sa, Doina Botez a fost un veritabil ambasador al României în țara de adopție. Prin talentul, generozitatea umană și legăturile reînnoite cu țara de origine, Doina Botez va rămâne permanent în memoria noastră.” a precizat ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău.

Doina Botez a absolvit Arte Plastice în 1975, cu bursa „Ion Andreescu” câștigată în 1974, la Institutul Universitar „Nicolae Grigorescu” din București.

S-a dedicat ilustrării cărților, în special pentru copii, precum și picturii și graficii, și a devenit, de asemenea, scenografă pentru casa românească de film de animație „Animafilm”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din 1974 a participat la expoziții de grup organizate de Ordinul Artiștilor din România.

În 1984 a primit o bursă în Italia în cadrul acordului cultural italo-român.

Din 1898 a locuit și lucrat la Roma, dedicându-se exclusiv picturii și graficii și în 2004 a devenit cetățean italian.