Doliu în lumea artistică din România, a murit actrița Tamara Buciuceanu Botez

Actriţa Tamara Buciuceanu a murit în această după amiază de marți, 15 octombrie. Chiar astăzi, medicii anunțaseră că este în stare critică la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias.

„Este într-o stare gravă la Terapie Intensivă. Nu a părăsit niciun moment secţia de Terapie Intensivă. Este intubată şi ventilată mecanic, în stare critică”, a declarat, marţi, pentru Agerpres, Silvius Negoiţă, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale.

Actriţa Tamara Buciuceanu Botez avea 90 de ani. A fost internată la începutul lunii octombrie la Spitalul Elias din Bucureşti, internarea survenind pe fondul unei boli cardiace mai vechi, care s-a acutizat.

Personalitate unică, Tamara Buciuceanu-Botez a scris pagini de istorie, interpretând roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune şi film, în cei peste 65 de ani de carieră.

Născută în 1929, în Tighina, Republica Moldova, supranumită „Doamna comediei românești”, Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, Chiriţa din „Chiriţa în provincie”, în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Te-ar mai putea interesa și: